Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Thursday, 15 December 2011

for the first time I flying through the air

Assalamualaikum.

Ni nak share story a little bit, ahaks! Hahaha, dah baca ke belum title nun diatas sana? Hope, bacala okay? First time I naik flight, mestila excited sikitkan? Kalau you lakukan benda tu untuk kali pertama mesti you akan rasa teruja, RIGHT? so, same like me la kan?

Okay, after I masuk je terus dalam kapal terbang tu kan, rasa macam "okay, biasa je? nothing... errr". And then, I duduk, baba I cakap, "baba tukar airplane ni, dari firefly ke mas". Sebelum terbang keudara, ada seorang anggota anak kapal ni cakap "Maaf encik faisal erk? hm, adakah anda sudah dimaklumkan bahawa tiada pesanan makanan yang akan diterima oleh anda?". Baba I pon terus cakap " ye, saya dah tahu" . Dia pon cakap, " okay, terima kasih". Dan satu senyuman dilontarkan kepada kami. Hikhik..


Dalam 10 minute, macam tu la, datang sorang peramugari yang "lawa" la jgk. Dia tolong bukakan meja untuk hidangkan makanan. Cop! berhenti! Rasa I mana ada makanan yang akan diterima untuk I dengan baba. Okay, teruskan. I pon apa lagi, buka jgk la meja tu. And then, dia bagi makanan. I terkejut la. Best tau makanan dia, pai satu, and dessert. Yum yum! Pastu sorang anak kapal ni pon datang, makanan yang lebih. I pon berunding dalam hati kecil ni, rezeki jangan ditolak beb! Alhamdulillah.


Sambil menikmati hidangan yang menyelerakan, pandangan I terlepas sekejap kat luar jendela kapal terbang tu. Betapa besar kekuasaan ALLAH S.W.T tu. Awan berarakan, tebal, macam kapas, keputih-putihan. Baba I pon bagi air nescafe, I pon apa lagi minum je la. After I minum tu, paras I pandang kat sebelah jendela tu, sambil mata terperit perit, lidah terjelir akibat air tu tadi. Dalam hati I membentak, harap muka je cantik, buat air pon tak pandai. Sebenarnya, I dengki dengan dia sebab.... HAHAHA! secret doe!


Sesampai saja I di KL, I naik train plak, letih plak rasanya, so I tertidur dalam train. Aduhai! Penatnya.Sampai kat tempat yang nak dituju, terus keluar pergi cari pak sedara I (ayoh we). After jumpa dia, terus hantar baba kat rumah kawan, dan I? I plak pergi rumah mak ngah. Sampai kat sana, I terus pergi rumah sebelah, pergi makan. Cop! mulut tu jangan terlalu lezer okay? Rumah sebelah tu, rumah pak sedara I jgk, dia yang pelawa I pergi makan, HAHA.

No comments:

Post a Comment