Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Thursday, 8 December 2011

hidup ni jangan terlalu RIAK

Assalamualaikum..

Hahaha, rasa pelik je tetiba, tadi je bru post something, ni nak post plak ke? alaa, biasala, setiap perjalanan yang kita lalui, mesti ada ceritanya, right? Okay, talking about "RIAK" ni, hmm macam rasa naik menyampah je kalau kita ada kenalan orang yang macam ni, nasibla kan, klu siapa yang dapat? Yes, i know, human NOT PERFECT, right? Okay, insya allah, I akan tetap pegang perinsip tu.

Okay, berbalik kepada kisah RIAK ni, hm, macam ni, dia ni dulu, rakan skelas tuisyen I dulu. First time I pijakkan kaki I msuk ke dlm kelas tu and than, he is the first man yang tegur I and berkenalan dengan I, after tu, hubungan kami semakin rapat. SYOK jugak la coz bolei kawan dengan dia. Dia tu jenis sporting orangnya, tapi malu-malu kucing. Erk? macam kentut gtu. Buuuuu!!

Hahaha! Yang funny nye, I sempat la jugak menjalinkan hubungan istimewa gtu dengan dia, tapi tak lama, entahla.. tak tahu apa sebab. But, what is important, he propose me, okay? bukan I yang menggatal nak propose dia! "I tak nak la jd PERIGI CARI TIMBA, I nak TIMBA CARI PERIGI, Okay? huhu. I sanggup simpan prasaan I, dari luahkan, I nak lelaki yang gentleman, that is mean, lelaki yang mulakan dulu. MARUAH DIRI BEB!

Finally, terbongkarla rahsia yang ex I ni, PONDAN. Hahaha! Macam mana kalau I tak terkejut berut dengar semua ni? memang sah I gila. Ops! Sorry. Haha, after tu, I baru tersedar. hm, tak payah nak RIAK sangat la dengan orang especially, with me. Kalau dah tahu diri tu lembut, tak payah nak berangan la. Okay, sekarang niI bukan nak mengutuk dia, tapi dia terlebih TIP-TOP gtu. Naik MENYAMPAH!!


Itu je kot, yang nak kongsi dalam blog ni. So kita sebagai manusia mestila jangan terlalu fikirkan diri kita ni PERFECT! Lama-lama kan nanti, tak de orang nak kawan dengan kita. So, renung-renungkan dan selamat beramah :').


p/s: sambung baca novel- peace yaw! :p

No comments:

Post a Comment