Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Sunday, 11 December 2011

pergaduhan adalah salah satu mengeratkan hubungan ?

Assalamualaikum

Haluuuu~

Entahla, I pun taktahu, dari mana asalnya title kat atas sana tuh. Terasa nak post la plak fasal ni. Kebanyakan orangkan, selalu je cakap, kalau kita kurang bergaduh dengan pasangan kita, tandanya, hubungan kita tak jauh dengan dia.

Well, I sendiri pon taktahu samada betul ke tak smua ni. I takut, lambat laun, lain plak jadinya. Bukan apa, takut pasangan kita ni lama kelamaan jadi fed up dengan situasi macam ni, asyik bertengkar je. Alah, kekal ke tak, smuanya, ALLAH yang tentukan, kita hanya merancang, RIGHT?

Kalau kita "pandai makan, pandai pandai simpanla kan?" Tapi, ada ke orang pandai simpan after dia makan tu? Ni bukan fasal makan nasi kat kedai mamat ni beb! Aduiiihhh!! Kadang kadangkan, mungkin betul jgk apa yang title tu maksudkan, maybe, dengan situasi macam ni, hubungan kita akan lebih erat.

Bukan maksud I nak suruh kita spend masa kita dengan perkara yang membebankan macam ni, tapi, cuba kita fikir secara logik, dalam masa kita bertengkar, mesti ada terselit rasa sayang kita terhadap dia kan? Rasa macam nak back up jgk hubungan kita biar jadi okay, macam biasa? Nak jgk berusaha biar lari dari pertengkaran, right?

Cuba kita renungkan, kalau kita tak penah bergaduh dalam hubungan kita, senyap, membisu je, agak agak, tahan lama tak? I could not imagine that what will happen. I just bagi my suggestion je, kalau salah dimata ANDA , maaf. Kalau boleh, situasi macam ni (bergaduh) jangan la diamalkan selalu, cukup untuk mengeratkan lagi saja, that's all, not more. (:


p/s: harap apa yang saya paparkan tadi, dapat dijadikan sebagai nasihat :)

No comments:

Post a Comment