Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Monday, 12 December 2011

belajar menjadi seorang yang penyabar

Assalamualaikum!


Insya allah, akan dimakbulkan nanti doaku yang nun diatas sana. Kalau baca title diatas tu, sape sape pon blei syak yang I ni jenis bukan penyabar, RIGHT? Yes, memang I mengaku memang I jenis pemarah, suka memberontak, cepat naik angin, panas baran, alah pendek kata, GARANG macam SINGA, gghhhaaauuurrrr!! Amacam takut tak? Haha!

Disebalik kegarangan I tu, ada la jgk terselit sifat penyayang, sopan-santun, friendly, suka bercanda, perangai pon masih dalam kebudak-budakan (bestla puji diri sendiri, tapi kadang kala tu, ada jgk rasa naik semput!) Hahaha.


Bagi orang yang tek kenal I memang diorang cakap I ni.. blablabla.. DONT JUDGE A BOOK BY IT COVER, okay?

Okay back to normal la kan, I ni suka buat orang sekeliling I marah tau, kalau dalam satu hari tak buat kecoh, tak sah! So, terima la I seadanya la, I pon bukanla perfect sangat. So, pandai pandaila mainkan peranan. Hahaha! Cehy! memandai je dia (I) tu.


Dalam situasi pentengkaran, Insya allah, I akan cuba sedaya upaya untuk tidak bertengkar dengan mana mana pihak pon yang terlibat dalam pergaduhan ni. Cuba memberi tindak balas yang baik biarpun, pihak tersebut masih lagi tengah bengang dalam pertengkaran ni. Biasala manusiakan, tak lari dari kemarahan. :)

Ceyh! Macam media massa plak! Apa kes?? Huahuahua. Tapi memerlukan tahap kesabaran yang tinggi la kalau nak lakukan semua ni. That's all untuk kebaikan I jgk kan? I terima :)