Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Saturday, 11 May 2013

Luahan hati Si Pari-pari --'

Assalamualaikum.



 Hye semua!! Miss you all so damn. Hee. Sihat kan semua? Bagus-bagus, tapi ada sorang ni tak sihatlah, my uncle, also as know as ayah ja (faizal) hee. Sayang dia, dia text aku, dia cakap dia demam, wahh, cute sangatlah. Mengadu suruh bagitahu kat nenek aku tuh. Hahaha. Hadoiii --'



 Hmm, this is my last day duduk kat KL sebab besok, aku dah nak bertolak balik to Kelantan dengan bas, sorang-sorang je. Lupa nak bagitahu kat paksedara suruh beli ticket yang sit single. Dah lah tu duduk kat depan sekali tingkat atas. Wahhh! Memang perghhh rasanya. Hishh, nak marah pon, tak boleh, so?? Sabar je lah =='



 Ni kali pertama aku naik bas sorang-sorang, hishh, rasa takut pon ada, but, I should live independently. Huhhh, itulah aku, cakap je nak hidup berdikari, tapi, semua tu hampeh jer >.< buat malu je lah, kan? Hmm. Aku balik dengan tergesa-gesa pon atas sebab terlewat nak daftar masuk form 6, hishh, setahu aku, hari ahad ni dah start belajar dah, aku ni baru nak daftar, haishh, buat malu je lah. Takpe, study punya hal, aku sanggup tanggung malu. HAHAHA, cakap je lebih tu. Jangan percaya sangatlah :p




 Aku masuk form 6 pon atas sebab takut nanti, kalau tak dapat pergi mana-mana U or mana-mana tempatlah, haaaa, tak ke nanya namanya tu?? So, fikir secara cerdiknya, itulah pilihan yang paling tepat. Asalnya aku dapat kos AGAMA, but, aku rasa, aku nak tukar kos kot, nak ambik kemanusiaan, okay kot sikit, kan? Yang aku peliknya, kenapalah dia letak nama aku dengan jurusan AGAMA tu? Bukannya aku hebat sangat tentang arab bagai ni. Hishhh, sodehhhh +.+




Actually, banyak sangat benda aku tak tahu disebalik semua yang berlaku sekarang ni. Okay secara jujurnya, aku pon tak faham dengan apa yang aku jalani sekarang and apa maksud aku sebenarnya sekarang ni. Haktuihhhh! apapun tak bolehhh :p Hahaha.



 I think, masalah aku sekarang ni ialah, MENGANTUK! sangat, tapi tetap nak menafikannya, hahaha, apakah sengal sangat? Tidur je lah. Hee. Sebelum tu, aku ada dengar, ada orang cakap, hari ibu ni tak boleh sambut, kenapa erk? Hmm, macam-macam lah, Okaylah. Assalamualaikum. tc. Ilysm, semua!! Kiss sikit, muahhh! Bye :)

Monday, 6 May 2013

She got a silver necklace!

Assalamualaikum.



 Hye? Sihat semua? Alahmdulillah, aku sihat je. Dah lama rasanya tak update blog aku nih. Maklumlah, manalah nak sempat kalau nak habiskan masa dengan benda ni semua. Banyak kerja harus diselesaikan. Acece. Please lah --'




 Okay, actually, aku teringat pada sorang hamba Allah ni cakap kat aku, " hey fatin, dah lama dah kau tak update blog kau". Hahaha, takde internetlah babe nak update benda ni. And one more thing, thanks sebab sudi baca blog aku ni, walaupun, ia tak sehebat blog orang lain. Semua yang aku cerita dalam ni, ia berdasarkan pada pengalaman dan kisah hidup aku also orang sekeliling aku. Alhamdulillah, this is my perfect life :)



 Haishh, bila dah dapat bf/gf romantik, korang mesti rasa bahagia kan? Absolutely yes! OMAllah! Cukup sekadar aku yang melihat kebahagiaan orang lain walaupun aku tak dapat merasainya dengan sendiri. Itu dah cukup bagi aku. Asalkan orang yang aku sayang, bahagia. Okay sayang semua?




 Kisah ni berlaku di KBMall at Kelantan. Sebenarnya, dah lama aku tak pergi kat sana, hampir 5 month, ,maybe??? Kejap je, semuanya dah berubah. Hmm, kisah ni berlaku antara maksedara aku dengan bf dia. Dah nak sampai 2 years diorang in a relationship. Segala pahit manis, dah dilaluinya, best kan bunyi? Hahaha. Tipu je banyak tu, takpayah nak percaya sangat lah cakap aku ni. Sikit-sikit boleh ah. Hahaha :p




 Bila ah jumpa kekasih hati kat sana, pergilah ronda-ronda jap. Cop!! Not me, okay? this is about my auntie lah. Jalan punya jalan, bf dia cakap nak belikan dia rantai perak, cool tak? Haishhh, hampir terjatuh jantung aku dengar bf my auntie cakap macam tu. So?? Apa lagi? Dia pilihlah yang mana berkenan dihati tu. * nak upload pon susahlah rantai tu. Tapi, harga?? Hmm, amatlah membanggakan. Hahahaa!! Dia pilih bentuk LOVE warna putih, Waahhh!! Seronok kau kan hari tu? Papepon, tahniah :) Lupa nak bagitahu harga rantai tu, hmmm, berapa erk?? Jap.... Haaaa, RM1O8, campur semua sekali, RM130, hahaha.




 Aku? Aku tengok jelah, tak tahu nak cakap apa. Bling bling! Haishh, aku rasa macam indahnya dunia ni kalau aku berada kat tempat maksedara aku tuh. Kan?? Rezeki dia lah katakan. Aku? Tunggu masa yang sesuai kot. Mak aiiii, bf pon takde, ada hati nak perasan dapat benda tu jugak. Hahaha. Teruskan angan-angan kau tu Edlina! Pejam mata, bayangkan untuk sementara :p HAMPEHHHHH!!




 Seronok tak? Itu je lah yang dapat aku kongsi pada korang semua. Okaylah, lain kalilah pulak, okay? Assalamualaikum. Tc. Iloveyou, semua <3