Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Wednesday, 10 April 2013

Cinta VS Sepupu

 Assalamualaikum.

 Hye? Apa khabar? Harap, kawan-kawan sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah SWT. InsyaAllah :) aku? Alhamdulillah, baik-baik saja.


 Opssyy!! Dah bacakan title kat atas sana? Means? Hahaha. Lawak, terkejut pon ada. Perkara yang tak pernah diduga manusia macam aku ni. Kejadian ni berlaku di Kuala Lumpur yang sentiasa menjadi sebutan orang ramai , kan? kan? I know lah kawan. Thanks untuk itu. Seriously :p


 Segala apa yang berlaku dalam kehidupan aku, ada lah sikit-sikit aku curahkan pada Si Dia ni. Hey! Siapa Si Dia tuh? Hahahaha. Okay, I'll tell you. Si dia tu, sepupu rapat aku, paling akrab, macam kakak and adik dah. Kekadang tu, bila aku terleka bercerita pada dia, dia sempat jugak, selitkan "kisah cinta" dia pada aku.


 Masa tu jugaklah, aku terasa, " waauuuu!, sepupu kesayangan aku dah matang dah, dah besar dah" layak dipanggil, "pakcik amir" HAHAHA!


 Hari berganti hari, aku tinggal di rumah sepupu saya ni, timbullah, satu kejadian yang, seriously, memang memalukan, to me lah kan? Haishhh.


 Hmm, kejadian tu berlaku pada waktu malam, dimana aku, dia, parents dia, kak also mak su pergi membeli belah kat NSK, Selayang. Pendekkan cerita, otw kitorang nak bayar semua barang kat kaunter tu, dia ada panggil saya. Dengan muka selamba, aku terus pergi mendekati di susuk tubuh badan dia yang tinggi tuh. Then aku tanya, "Apa?".

 " fatin tahu tak, kalau tengok fatin dari jarak yang jauh, cantik, kalau dekat..." kata amir dengan cara bisikan pada aku.

 "kenapa? kalau dekat, lagi hodoh, kan?" terus aku potong percakapan dia and buat muka macam takde perasaan.

" taklah, lagi cantik" terus dia sambut perkataan tu pada aku.


 Seriuosly, ketika tu, aku tersentap, kelu lidah aku, taktahu nak cakap apa. Aku mula berfikir, apa yang dia maksudkan dengan semua luahan dia tu pada aku. But, aku still tahu, yang dia tuh, dah ada teman hidup.


 Okay, bagi aku lah kan, memang lelaki ni suka buat hal kan? dah ada orang yang sayang dia, still lagi nak menggatal. Sama je semua lelaki.


 FYI, aku memang menyampah dengan sepupu aku sendiri. Hah? Nak mainkan perasaan aku? Hahaha. Tak kisah pon, sebab aku memang takde perasaan pada lelaki jongang macam tu. OMG!!!




HAHA! gotchaaa! werkkk :p

Itulah yang dapat aku kongsikan tentang cinta dan sepupu. Sekian, Assalamualaikum. Bye :p