Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Thursday, 5 January 2012

pulangla ke pangkuanku semula.

Assalamualaikum...

Terlalu penat aku memikirkan semua yang telah berlaku dalam likuan hidup aku ni. Kadang kadang aku terfikir, inikah cara dan permulaan aku untuk tidak hidup, berkongsi segala suka duka bersama dia? Beginikah, pengakhiran yang ditetapkan oleh ALLAH? nauzubillah.


Minda aku selalu memaksa aku untuk tidak berfikir tentang perkara ni semua, tapi jiwa aku berunding untuk terus berfikir dan mencari jalan yang terbaik untuk pulihkan balik keadaan ni semua seperti sediakala. But, how? Sampai bila? im tired oteq! Please, Im begging you, dont force me to hate you.


Kadang kadang aku tertanya pada diri aku, adakah dia masih memerlukan aku dalam hidup dia sekarang ni? Masalahnya sekarang, next week birthday mek tul, oteq said, she cant atend because, of course mek tul akan invite aku untuk hadiri majlis tu. How dare you do this to me oteq? Jujur aku katakan, aku kesian sangat kat mek tul, mesti sambutan birthday dia tak semeriah macam birthday oteq last year.


Oteq, kalau kau nak marah or hukum, berikan semua tu kepada aku, aku yang patut tanggung semua tu bukan orang lain, bukan mek tul. Kau faham tak? Sekarang cita citanya telah berubah, ingin menjadi peguam, dulu time aku masih rapat lagi dengan dia, kitorang jaji untuk ambil jurusan nurse. Kami tak sehaluan dah sekarang. Masing masing buat kerja sendiri, but alhamdulillah coz teddy bear yang aku bagi kat dia, dia masih lagi simpan and tak serah balik kat aku. Itu pon aku dah faham dengan dia. Dia perlukan masa untuk terima semua keadaan ni.


p/s: persahabatan kita masih lagi bertali, dan ia tidak akan pernah terputus lagi. (:

sampai bila? doe!

Assalamualaikum...


Hm, hampir  seminggu I dengan si dia tak bercakap, hanya berpandangan saja. Siapa lagi, kalau bukan my "bestfriendforever". Hm, nak buat macam mana, dah takdir. Insya allah, I akan sentiasa and takkan berhenti umtuk berdoa agar Allah perlembutkan hatinya yang dalam tu. AMIN.

Okay, talking about my new world, HAHAHA! macam taek saja. Bukan apa, mamat yang dua orang kat depan I tu, bercakap mengalahkan perempuan, asyik bercakap je, tak kira cikgu ada ke tak. Best sangat ke cerita diorang tu? Kalau boleh I pon nak join jgk, ahaks!

Setakat ni, alhamdulillahla, I bolehla focus jgk time belaja dengan keadaan kelas yang tak pernah I harungi selama 4 years. Mestila, ada jgk sikit sikit rasa kelainan kelas tu kan? tanpa I sedara and tipu diri I, sememangnya memang I miss gila la kat kawan kawan I kat kelas 5 IB 4.


Doa I, agar semua student MPI dapat keputusan yang cemerlang dalam SPM bagi sesiapa yang mendudukinya, termasuk dengan I. Insya allah, belajar bersungguh ya anak anak! HAHA! Okayla. got to go now. Bubye. I will miss you my bunny blog. <3


p/s: segala masalah yang diberi oleh ALLAH itu, ingatla ia sebagai ujian :')