Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Sunday, 18 December 2011

berhenti menghantui hidup saya

Assalamualaikum

Hey awak! Dah dah la tu kacau or singgah dalam hidup I! I penatla nak layan semua kerenah you! You paham tak? I pon ada perasaan la. Yes, I know, I dah banyak sakitkan hati you, but, I tak sengaja buat semua tu. Semua tu demi kebaikan hubungan kta jugak.


Maafkan I sebab tak bagi reason yang munasabah saat I tinggalkan you. Sekarang, bayangan you selalu je berlegar dalam ingatan I. What should I do? I nak you and I macam dulu, I mean, kawan, tak lebih dari tu. I sayang you, and you know it.


You selalu timbul bila I lupakan you, and you're gone when i need you. Why sayang?! why!!? You lelaki paling baik yang penah I kenal and jumpa. I memang orang beruntung sebab dapat kenal you dengan lebih rapat, but, I pon takthu kenapa hubungan kita tak dapat bertahan dengan lama sepertimana, yang diingini setiap pasangan kekasih, im so sorry dear. I tak dapat penuhi permintaan you.


Hope, you will find another girl better than me, insya allah. Just open your heart to accept her love. You will happy. (:.

Thursday, 15 December 2011

for the first time I flying through the air

Assalamualaikum.

Ni nak share story a little bit, ahaks! Hahaha, dah baca ke belum title nun diatas sana? Hope, bacala okay? First time I naik flight, mestila excited sikitkan? Kalau you lakukan benda tu untuk kali pertama mesti you akan rasa teruja, RIGHT? so, same like me la kan?

Okay, after I masuk je terus dalam kapal terbang tu kan, rasa macam "okay, biasa je? nothing... errr". And then, I duduk, baba I cakap, "baba tukar airplane ni, dari firefly ke mas". Sebelum terbang keudara, ada seorang anggota anak kapal ni cakap "Maaf encik faisal erk? hm, adakah anda sudah dimaklumkan bahawa tiada pesanan makanan yang akan diterima oleh anda?". Baba I pon terus cakap " ye, saya dah tahu" . Dia pon cakap, " okay, terima kasih". Dan satu senyuman dilontarkan kepada kami. Hikhik..


Dalam 10 minute, macam tu la, datang sorang peramugari yang "lawa" la jgk. Dia tolong bukakan meja untuk hidangkan makanan. Cop! berhenti! Rasa I mana ada makanan yang akan diterima untuk I dengan baba. Okay, teruskan. I pon apa lagi, buka jgk la meja tu. And then, dia bagi makanan. I terkejut la. Best tau makanan dia, pai satu, and dessert. Yum yum! Pastu sorang anak kapal ni pon datang, makanan yang lebih. I pon berunding dalam hati kecil ni, rezeki jangan ditolak beb! Alhamdulillah.


Sambil menikmati hidangan yang menyelerakan, pandangan I terlepas sekejap kat luar jendela kapal terbang tu. Betapa besar kekuasaan ALLAH S.W.T tu. Awan berarakan, tebal, macam kapas, keputih-putihan. Baba I pon bagi air nescafe, I pon apa lagi minum je la. After I minum tu, paras I pandang kat sebelah jendela tu, sambil mata terperit perit, lidah terjelir akibat air tu tadi. Dalam hati I membentak, harap muka je cantik, buat air pon tak pandai. Sebenarnya, I dengki dengan dia sebab.... HAHAHA! secret doe!


Sesampai saja I di KL, I naik train plak, letih plak rasanya, so I tertidur dalam train. Aduhai! Penatnya.Sampai kat tempat yang nak dituju, terus keluar pergi cari pak sedara I (ayoh we). After jumpa dia, terus hantar baba kat rumah kawan, dan I? I plak pergi rumah mak ngah. Sampai kat sana, I terus pergi rumah sebelah, pergi makan. Cop! mulut tu jangan terlalu lezer okay? Rumah sebelah tu, rumah pak sedara I jgk, dia yang pelawa I pergi makan, HAHA.

ternyata kaumku menyanjungi kaummu

Assalamualaikum...

"TERNYATA KAUMKU MENYANJUNGI KAUMMU" ??


Title ni kadang kadang membuatkan aku semakin keliru dengan kaum wanita. Yes, I know, women can live without man, RIGHT? Tapikan, ada yang sebaliknya.


Contohnya, kebanyakkan wanita boleh hidup berdikari tanpa bantuan lelaki, SEKALIPUN. Disitula, aku sebagai wanita sangat berbangga sebab dikurniakan sebagai seorang perempuan (: . Bila bercakap tentang ni, tetiba aku teringat akan seseorang yang aku sayang dan masih bersama dengan aku, that person is "MA", mak kepada umi aku.




Dah nak masuk 4 bulan, arwah abah meninggalkan kami sekeluarga membuatkan keluarga kami terasa akan kehilangan arwah. Alhamdulillah, sekarang kami dah terima qodo' dan qodar Allah S.W.T. Terima kasih kerana Engkau telah memberikan kami semangat untuk menjalani semua ni.




Selama arwah abah meninggalkan ma, aku tengok terlalu banyak perubahan keatas ma, mungkin dia sekarang masih sedih dengan ketiadaan arwah. Hilang tempat bergantung bagi seorang wanita. Suamila segala-galanya bagi mereka, tempat untuk mereka membelai dan mencurah kasih sayang mereka terhadap suami yang halal. Mengadu luahan hati, yang paling penting membahagiakan keluarga dan menjadi suami yang terbaik untuk memimpin mereka ke jalan yang diredhai oleh ALLAH, insya allah (: .




Berbalik kepada kisahku, ma sekarang kurang sihat. Pernah sekali terdetik dihati aku yang dalam, sewaktu selepas aku ruku' dan mengangkat takbir, tetiba terlintas tentang ma, aku takut akan kehilangan orang yang aku sayang untuk kali ke-2. Ye, aku tahu, hidup mahupun mati semua telah tertulis sejak kita dilahirkan lagi. Apa yang aku terlintas sewaktu aku solat, ialah, ma berperangai 
"pelik" sebab, mungkin hidup ma mungkin tak lama, just tunggu masa, Ya Allah! Sebab arwah dulu, memang macam tu sebelum meninggalkan kami.




Apa yang "pelik" yang berlaku keatas ma ialah, memakai subang emas, cepat naik marah, kurang mengambil berat tentang pemakanan, teringin nak keluar pegi jalan-jalan. Masya allah, ampunkanla dosa-dosa kami Ya Allah. 




Alhamdulillah, hari ni, jahitan yang terbuka pada kaki ma telah pun dijahit semula, harap, kaki ma cepat sembuh (: . 




Begitu pentingnya kaummu bagi kami, kaummu telah membuat kaumku sedar akan ketiadaanmu, kelak. Kami hargai kaummu, harap, kaummu pun sebaliknya. Mungkin kami boleh hidup tanpa kaummu, tapi terlalu tinggi risikonya untuk kami lakukan semua tu, dan itu adalah satu ego bagi aku jika kaumku menolak kaummu.






p/s: berikan aku pendamping hidup yang dapat memimpin aku ke jalan syurgaMu, insya allah.

Wednesday, 14 December 2011

JANGAN terlalu ikutkan PERASAAN sayang

Assalamualaikum!

aish!
arituh dah kena tegur dah kt SOMEONE. dia cakap " cuba bg salam elok elok tkblei ke?" Okay, sorry. Repeat balik erk?

Assalamualaikum..

Kan elok tu...
Hee

Kat dalam kepala otak I ni macam macam yang nak difikirkan, lastly, HAMPEH! Apapon tak blei. Haha. Okay, firstly, I nak minta maaf kat sape sape yang penah I benci kat dia dulu, yang beuntungnya, tuan yang I benci tu, tak tahu menahu pon, yang I ni BENCI TAHAP GABAN kat dia. Entahla, I pon taktahu kenapa I benci sangat kat dia sampai tahap macam tu sekali, sedangkan dia takde buat papepon, HENTAK I? lagi la tak masuk akal, tak penah pon.


Okay, kenapa erk agak agaknya? Bagi I la kan, maksud I sebab kenapa I benci dia. I tengok diakan, macam sombong gila kat sekolah, tak penah nak senyum bila selisih dengan I. Sampai satu masa tu, I cuba and I trying give to her a little bit SMILE, but hampeh! Langsung tak dilayan, dalam masa yang sama memang I rasa terhina nak MAMPUS! Nak kata dia tu HOT macam pisang goreng, tak pon, biasa saja, macam ice-cream yang baru dikeluarkan dari peti ice. Hahahahaha!


Bukan I nak mengutuk dia, tapi dah lama dah I "duk" tak tahan dengan PERANGAI dia tu, Kadang-kadang naik menyampah jgk. Dia bagi senyuman pon, kat calang-calang orang je, macam "SI DIA" tu. Yang paling penting kat "LELAKI" tu. Okay, i trying to think positive, properly.


Yes, I know, memang tak semua orang suka dengan kita, RIGHT? Yela, siapala I nak kawan dengan dia, kan? mana nak layan budak ribena macam I ni kan? Pendek kata BUDAK HINGUSAN, kan? kan? kan?!!!! Gunung berapi I dah nak meluak keluar dah ni!


Edlina! Back to normal, okay? Manusia, tak sama, macam perangai ada, jenis suka dengki dengan orang, jenis suka maki hamun kat orang sesuka hati, Mak aiii! Mintak jauh la dengan semua tabiat macam tu. ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM (:


Jenis I ni pelik sikit, suka buat muka senyum kat orang. Susah nak buat muka marah, lainla kalau time ada masalah, alah! Biasala tu kan? Tak kirala, orang tu kenal I or sebaliknya, I tetap beri senyuman, macam ni hah "(:". Sweet, right? Sebab, kata ustazah and ustaz I, "SENYUM ITU SEDEKAH". So, tak salahlakan, kalau I lakukan semua tu kan? HEE


Apa apa pon, hope, Allah bukakan hati dia suruh derma sikit senyuman dia tu, Insya Allah, akak (: . Hidup ni, jangan terlalu sombong dengan orang, tau?! Tiru macam I ni, always smile, walaupon orang tak suruh. HAHAHA!


P/S: im waitting for your smile. Hope, you will smiling like you smiling for HER nad HE. May ALLAH bless you, akak (:

i just got one new song :')

Assalamualaikum!

Huh! nak menaip secara jujur sikit blei tak? Ni mesti nak cakap yang I selama ni tak penah jujur menaipkan? Alah, tak payah nak elak diri la. Hahaha, takla, gurau je. Bukan apa, satu hari suntuk, I tak ber-blog semalam tau. Tak rindu I ke? Hahaha...

Bukan apa, kelmarin terpaksa tergesa-gesa pergi tidur rumah nenek sebelah baba, sebab kat rumah dia takde orang dah sekarang, dah macam takde penghuni plak rumah tu. So, I decided untuk pegi jugakla, biar walaupun 1 hari setengah. Haaa.. ni mesti nak cakap yang I ni cucu yang baik kan? Alah! boringla dengar perkataan tu, memang sejak lahir lagi yang I ni memang baik. Ops! sorry, terlebih sudaaa (:

Alah, sekali sekala habiskan cuti tolong nenek kt rumah, apa salahnyakan? By the way, I saje je update I punya blog. Kesian plak lama lama tinggal blog ni, tanpa berbuat apa apa (:. And, apa yang good news nya? Fuyyow! Ilek la.. Lagu je, bukan apa apa pon. Sedang I seronok melayan blog seseorang, terdengar satu lagu yang sedikit sebanyak mencuri pendengaran I ni, membuatkan I semakin melayan lagu ni, Okay la jgk, kita layan je :).

Title : Untill I Get Over You
Artist : Christina Milian
Dicuri : Nur Fatin Edlina (: . HAHA



Woke up today thinking of you
Another night that I made my way through
So many dreams still left in my mind
But they can never come true
I press rewind and remember when
I close my eyes and I’m with you again
But in the end I can still feel the pain ­ every time I hear your name
Chorus:
The sun won’t shine since you went away
Seems like the rain’s falling every day
There’s just one heart, where there once was two
But that’s the way it’s gotta be,
‘til I get over you…
Verse 2:
Walked through the park, in the evening air
I heard a voice and I thought you were there
I run away but I just can’t escape
Memories of you everywhere
They say that time will dry the tears
But true love burns for a thousand years
Give my tomorrows for one yesterday
Just to know that I could have you here
Bridge:
When will this river of tears stop fallin’
Where can I run so I won’t feel alone
Can’t walk away when the pain keeps callin’
I’ve just gotta take it from here on my own
But it’s so hard to let go



p/s: selamat mendengar & melayan lagu diatas sana (: . peace yaw!

Monday, 12 December 2011

belajar menjadi seorang yang penyabar

Assalamualaikum!


Insya allah, akan dimakbulkan nanti doaku yang nun diatas sana. Kalau baca title diatas tu, sape sape pon blei syak yang I ni jenis bukan penyabar, RIGHT? Yes, memang I mengaku memang I jenis pemarah, suka memberontak, cepat naik angin, panas baran, alah pendek kata, GARANG macam SINGA, gghhhaaauuurrrr!! Amacam takut tak? Haha!

Disebalik kegarangan I tu, ada la jgk terselit sifat penyayang, sopan-santun, friendly, suka bercanda, perangai pon masih dalam kebudak-budakan (bestla puji diri sendiri, tapi kadang kala tu, ada jgk rasa naik semput!) Hahaha.


Bagi orang yang tek kenal I memang diorang cakap I ni.. blablabla.. DONT JUDGE A BOOK BY IT COVER, okay?

Okay back to normal la kan, I ni suka buat orang sekeliling I marah tau, kalau dalam satu hari tak buat kecoh, tak sah! So, terima la I seadanya la, I pon bukanla perfect sangat. So, pandai pandaila mainkan peranan. Hahaha! Cehy! memandai je dia (I) tu.


Dalam situasi pentengkaran, Insya allah, I akan cuba sedaya upaya untuk tidak bertengkar dengan mana mana pihak pon yang terlibat dalam pergaduhan ni. Cuba memberi tindak balas yang baik biarpun, pihak tersebut masih lagi tengah bengang dalam pertengkaran ni. Biasala manusiakan, tak lari dari kemarahan. :)

Ceyh! Macam media massa plak! Apa kes?? Huahuahua. Tapi memerlukan tahap kesabaran yang tinggi la kalau nak lakukan semua ni. That's all untuk kebaikan I jgk kan? I terima :)

Sunday, 11 December 2011

I got one good news from HER

Assalamualaikum!

WaH! Today, I bangun awal gila, asalnya my mom yang gerakkan suruh bangun, katanya, nak suruh I teman dia keluar pegi beli nasi kat luar. Fuh! Dalam keadaan kemamai macam tu, gosok gigi pon belum, basuh muka? lagi la tak! HAHA! Ala, I tak turun pon beli nasi just "temankan" okay?

Before I "dikacau" time tisur tu kan, I ada mimpikan something tau. It's about OTEQ. Baba dia marah kat kerani rasa nya, kerani MPI la, sebab paksa nak keluarkan oteq dari sekolah MPI tu jgk, I macam tak dapat nak terima kenyataan time. Nak ENDINGkan cerita tu. I terbangun, HAHA!

After sudah I makan nasi, I online Facebook, biasala, boringla. Dalam pukul 9.04 a.m, my phone was ringing (lagu Miranda Cosgrove- Kissin you), and then, I jawab pggilan tu, from oteq, she said, she have one news, I pon tanya "Ape?". Dia pun cakap yang baba dia minta dia punya i/c and macam macam lagi la, dia tanya nak buat apa?, baba dia cakap untuk uruskan perpindahan persekolahanla. Time tu, I terkjut gila beb! And dengan berlagak tenang dia cakap, "Aku cakap kat baba aku, yang aku tak jadi pindah, berderet dia punya alasan.

ALHAMDULILLAH, diucapkan, sebab doa aku termakbul untuk bersekolah bersama and jalani hidup bersama dengan rakan rakan yang lain <3. Sweetkan, To my b, suka tak? Hm, NO COMMENT kalau cakap pasal my b. Up to you dear (:

And now, sudah muktamad keputusan I and oteq, kami tidak akan jadi pindah atas sbab sebab tertentu :). I doakan, agar kputusan SMU, smua pelajar MPI dapat keputusan MUMTAZ, insya allah :). And untuk SPM kelak. DO YOUR BEST!!


P/S: ILOVEYOUSOMUCH,KAWAN<3

pergaduhan adalah salah satu mengeratkan hubungan ?

Assalamualaikum

Haluuuu~

Entahla, I pun taktahu, dari mana asalnya title kat atas sana tuh. Terasa nak post la plak fasal ni. Kebanyakan orangkan, selalu je cakap, kalau kita kurang bergaduh dengan pasangan kita, tandanya, hubungan kita tak jauh dengan dia.

Well, I sendiri pon taktahu samada betul ke tak smua ni. I takut, lambat laun, lain plak jadinya. Bukan apa, takut pasangan kita ni lama kelamaan jadi fed up dengan situasi macam ni, asyik bertengkar je. Alah, kekal ke tak, smuanya, ALLAH yang tentukan, kita hanya merancang, RIGHT?

Kalau kita "pandai makan, pandai pandai simpanla kan?" Tapi, ada ke orang pandai simpan after dia makan tu? Ni bukan fasal makan nasi kat kedai mamat ni beb! Aduiiihhh!! Kadang kadangkan, mungkin betul jgk apa yang title tu maksudkan, maybe, dengan situasi macam ni, hubungan kita akan lebih erat.

Bukan maksud I nak suruh kita spend masa kita dengan perkara yang membebankan macam ni, tapi, cuba kita fikir secara logik, dalam masa kita bertengkar, mesti ada terselit rasa sayang kita terhadap dia kan? Rasa macam nak back up jgk hubungan kita biar jadi okay, macam biasa? Nak jgk berusaha biar lari dari pertengkaran, right?

Cuba kita renungkan, kalau kita tak penah bergaduh dalam hubungan kita, senyap, membisu je, agak agak, tahan lama tak? I could not imagine that what will happen. I just bagi my suggestion je, kalau salah dimata ANDA , maaf. Kalau boleh, situasi macam ni (bergaduh) jangan la diamalkan selalu, cukup untuk mengeratkan lagi saja, that's all, not more. (:


p/s: harap apa yang saya paparkan tadi, dapat dijadikan sebagai nasihat :)

Thursday, 8 December 2011

teringat akan cinta monyet

Assalakualaikum.

Ceh! tetiba je teringat kisah budak-budak dizaman sekolah rendah. Tapi kami dah hilang contact dah. Dulu I dengan dia penah berpacaran gtu, time sekolah rendah la. After sekolah disekolah menengah, kami berpisah.

Alah, dunia ni kecil je, lambat-laun, jumpa jugak finally. Memang dah jumpa dah pun sebelum ni. Famly I dengan dia ni.. hmm, macam mana erk nak bagitahu? alah, kira ada ikatan persaudaraan jugak la dengan famly dia. Kami dapat tahu semua tu sebab, kami ada terserempak kt program "FAMLY DAY" kt Pantai PCB kalau tak silap I.

That is the first time I jumpa dengan dia, kat sana la. sebelum ni, kami tak sekolah skli lg... blabla! pendekkan story. After I form 2 klau tak silap I, diorang buat "FAMLY DAY" plak, for the second time. tempat yang sama, maybe? Entah la, I pun, dah tak ingat la sayang. Sorry :').

Tiba-tiba je rasa segan bila tengok his face, malu pon ada. Maklum la, dah besar panjang kan.. Huhu. Ada one night tu, masa tu, semua orang kalut bagi hadiah sebab ada buat pertandingan suka-suki time petang tu, I ni cepat boring kalau dalam keadaan macam tu, so I decided to go out from that place.

I pegi jalan sorang sorang, tanpa I sedari, ada someone call my name. I terkejut, takut pun ada, so I cepat cepat pusing kebelakang, and... cuba teka siapa? Haha, Of course la, mamat tu, yang penah I couple dulu. Kami berbual dari jarak yang jauh, and than he ask me something. Dia tnya I yang I ni dah berpnya ke blum so I pun ckap la yang I masih single, but, he give his smile. I pun tak pham. And after tu, blablabla!!

What ever, macam tu la story nye. okay la, I got to go now, bubye :'p.

p/s: feeling: macam kentut je. HAHA!

hidup ni jangan terlalu RIAK

Assalamualaikum..

Hahaha, rasa pelik je tetiba, tadi je bru post something, ni nak post plak ke? alaa, biasala, setiap perjalanan yang kita lalui, mesti ada ceritanya, right? Okay, talking about "RIAK" ni, hmm macam rasa naik menyampah je kalau kita ada kenalan orang yang macam ni, nasibla kan, klu siapa yang dapat? Yes, i know, human NOT PERFECT, right? Okay, insya allah, I akan tetap pegang perinsip tu.

Okay, berbalik kepada kisah RIAK ni, hm, macam ni, dia ni dulu, rakan skelas tuisyen I dulu. First time I pijakkan kaki I msuk ke dlm kelas tu and than, he is the first man yang tegur I and berkenalan dengan I, after tu, hubungan kami semakin rapat. SYOK jugak la coz bolei kawan dengan dia. Dia tu jenis sporting orangnya, tapi malu-malu kucing. Erk? macam kentut gtu. Buuuuu!!

Hahaha! Yang funny nye, I sempat la jugak menjalinkan hubungan istimewa gtu dengan dia, tapi tak lama, entahla.. tak tahu apa sebab. But, what is important, he propose me, okay? bukan I yang menggatal nak propose dia! "I tak nak la jd PERIGI CARI TIMBA, I nak TIMBA CARI PERIGI, Okay? huhu. I sanggup simpan prasaan I, dari luahkan, I nak lelaki yang gentleman, that is mean, lelaki yang mulakan dulu. MARUAH DIRI BEB!

Finally, terbongkarla rahsia yang ex I ni, PONDAN. Hahaha! Macam mana kalau I tak terkejut berut dengar semua ni? memang sah I gila. Ops! Sorry. Haha, after tu, I baru tersedar. hm, tak payah nak RIAK sangat la dengan orang especially, with me. Kalau dah tahu diri tu lembut, tak payah nak berangan la. Okay, sekarang niI bukan nak mengutuk dia, tapi dia terlebih TIP-TOP gtu. Naik MENYAMPAH!!


Itu je kot, yang nak kongsi dalam blog ni. So kita sebagai manusia mestila jangan terlalu fikirkan diri kita ni PERFECT! Lama-lama kan nanti, tak de orang nak kawan dengan kita. So, renung-renungkan dan selamat beramah :').


p/s: sambung baca novel- peace yaw! :p

Monday, 5 December 2011

sebak

Assalamualaikum!

Hm, bila tengok photo kawan, rindu plak rasanya. Rasa macam nak peluk erat-erat je. Terlintas plak difikiran pasal nak pindah sekolah, hm, entahla. jadi ke tak, wallah hua'alam! Rasa sayang nak tinggalkan diorang, SEBAK pun ada.

Dah 4 tahun kitorang bina persahabatan ni, sanggup ka aku tinggalkan diorang?! Huish! Terlalu berat risiko yang aku nak tanggung ni. Kadang-kadang, rasa BODOH la plak sebab tak fikirkan semua ni. Mana nak cari sahabat sebaik macam diorang semua!???

Biasala, MARAH, SAKIT HATI, MENANGIS, KECEWA, SUKA-DUKA, PAHIT MANIS dalam persahabatan mesti akan timbul semua tu. Kalau sebaliknya, haha! Rasanya, tu bukan tanda persahabatan namanya, tapi lain ter......


                                                                  - INILAH KAMI - :')
                                                              bahagiakan bila bersama?


Sweetkan time ni?? Gembira je. sejujurnya, saya sayang awak semua auww! Walaupun, dalam hubungan kita ni, banyak perselisihan, bertengkar situ, marah sini, kami tetap digelar sebagai SAHABAT untuk selama-lamanya! :')

p/s: imissyoualotguys:')

Friday, 2 December 2011

JERAM PASU! i welcome

Assalamualaikum..

Wuuuhuuu! Best-nya dapat bermandi-manda tadi. Ramai jugak orang kat sana auw, hee. Yang pasti dan lagi best, my uncle pon turut serta tau. Kitorang betolak dari pukul 2 petang lebih, mungkin, sampai kat sana pukul3 petang lebih, dalam suku macam tu la.

Mula-mula kitorang sampai tu, air tenjun kat sanakan, masih lagi slow, sopan gtu la. Hahaha! After dalam pukul 4 la macam tu, lebih kurang, sebab aku pon time tu mana pkai jam beb, air tenjun dia punyakan, makin deras, HULAMAK! Takut aku dibuatnya. And then, aku ajak la cousin aku, uncle and untie aku join sekali, kitorang ambil keputusan nak main gelongsor beramai-ramai. Hahaha! Macam kanak-kanak ribena kan?

Hah! before I forgot la kan, tadi kan, tiba-tiba je kan, pak sedara and amir cousin aku, tengoh aku dengan penuh kepelikkan la. Nak tahu sebab apa? Hahaha, Suspen je lebih ni, diorang cakap " fatin! apa benda tu kak leher tu?!" aku pon cakap " Apa?" Pak sedara aku cakap " tu lintah la!" aku dengan tanpa sedari, terus je menjerit minta tolong suruh buangkan. After tu kan, darah keluar tak henti-henti tau.

Sampai kat rumah pon, masih lagi keluar darah. Hmm, lantak dia la. Takde pape pon, kan? Rasa penat dah datang dah tanpa dijemput, so I think, i need some rest now.


p/s: okay, bubye, =D

Wednesday, 30 November 2011

Assalamualaikum!

Hahaha! Excited ni. Huhu! Maybe, tomorrow aku and oteq dah nak start dah masyup tuition! Hahaha. Kami dah sepakat and ambil keputusan nak survey kat pusat tuisyen DINAMIS at Kubang Kerian, at least, tak la jauh sangat dari our home.. Kan kan kan?

By the way, this is the first time we are at the same tuition and god willing, one class. I thinks, we should think our fututre la! Hm, masa pon, bukannya tunggu kita, right? So, pandai pandai la kau (me) sendiri.

Okayla! Got to go lorh! bubye =D

Wednesday, 23 November 2011

aku cinderella ?

Assalamualaikum .


mak aiii ! fatin ! tlg bsuh kain .. fatin ! tlg bsuh pggan !! .. fatin jemur kain . fatin ! fatin ! fatin ! cop ! .. ak sorang je ke yg ad dlm rmah tu (panji) ?? MRS. ERINA ?? JUST MEMBESARKAN BODY AND PUNGGUNG ? bgus ! good job dear ! mcm beruk !!


arapkan muka cntik , prngai mcm .......... shit ! sial .. spnjg cuti ni .. ak tgk dia , smkin brubah .. brubah jd smakin PEMALAS . huh ! mmg skit aty la . umi sruh dia bsuh kain , buat dek je . BODOH ! 


YA ALLAH !! skit aty la klu mcm ni trus .. myb dia nk besarkn pggung dia kot , sbb tu mls buat krja . enth la , tkthu nk ckp ape dh . truly , rsa malang plak dpt mksedara mcm dia tu ! tuihhhhh !!


okayla , end je la . buat skit aty je klu mengadap laptop ni lame lame .. okay , bubye :)


p/s : nakkeluarjumpakawan:(

Tuesday, 22 November 2011

i love the rain .

Assalamualaikum ..


ha ! nak thu tk knpa sy gnakn wrna bru langit utk menaip ?? huhu . sbb tdykan , sy bru je lps main hujan .. hahahaha .. best giler la .. thanks to erina , amir , faris , faiz , siti coz buat kak ten happy hari ni .. hahaha , tk rugi kak ten trima twaran korg main hujan , at least , t'lps la jgk ksdihan kak ten yg sblum ni . syg korg smua.. mmmuuaaahhh !!


haaaa , rasa nk demam la plak . rsa sjuk smcm je ni . bdn pon rsa lmah . tp , tkpe .okay je :) . im not a weak women okay ? .. haha .syg fmly sy ! haha . 


okayla , hjan smkin lbat ni .. nk smbung lg laaaaaaaaaaa ! bubye :)




p/s : i can enjoy this beautiful life :p

Monday, 21 November 2011

dia semakin berubah .

Assalamualaikum ..


kadang kadang terdetik juga dihati aku nak tahu keadaan dia sekarang ni , tapi aku rasa tak perlu kot . Hmm , tiba tiba je , hati aku rasa rindu kat dia , entah la kenapa . mungkin sebab kitorang dah lama kot tak berjumpa , contact ? lagi la jarang .


Sayang , perangai dia sekarang semakin hari semakin menjadi jadi , membuatkan aku rasa semakin menyampah bila tengok dia punya DP dalam facebook . Hmm , biasala , manusia , lambat laun akan berubah juga . 


Tapi , cara perubahan dia terlalu mendadak , membuatkan aku semakin tak kenal siapa dia . Perasaan sayang aku terhadap dia semakin berkurang , tak seperti dulu . Tapi aku tetap akan ingat setiap detik aku bersama dengan dia . Memory antara aku dengan dia takkan pernah aku lupakan , sentiasa bermain diminda aku , membuatkan aku .....


okay , aku pun tak tahu dah cakap apa lagi dah . Maybe , aku dengan dia tak seperti dulu lagi .


p/s : okay , bye :'(

Sunday, 20 November 2011

sepupuku bercinta ? tuih !

Assalamualaikum !


ahem ! ahem ! hm , rsa t'kjut gtu bile tdgr yg spupu ak ni b'cnta .. tp yg best nya dia dh break-up dh .. hikhik .. hey ! knp ak ska plak ?? tk baik la .. biasa la tu syg , adab bcnta .. mmg , mcm tu .. tp kan .. ak rsa cmburu la plak  .. but for what ? is that what we're calling LOVE ? hahaha ! lntak la . 


but he got one msg from his ex-gf .. yg pntim .. haha .. nk thu ape yg dia send ?? heee .. 




Saya Menyesal Kurang Ajar Dengan Awak !

Saya Menyesal Marah Awak !

Saya Menyesal Menduakan Awak !

Saya Menyesal Tak Buat Awak Happy !

Saya Menyesal Buat Awak Sakit Hati !

Saya Menyesal Dengan Perangai Saya !



mcm sweet gtu kn ? pdan muka .. siapa suruh buat hal ? amek kau ! 


hem .. tp kn , yg cool skli .. dia buat buat tk thu jer .. biasala ..  LELAKI la katakan .. hm , hampeh ! mcm taek saja . hehe .






haha .. okay , bye =D .


p/s : harap , you dapat yang lebih baik dari sekarang . :)

Saturday, 19 November 2011

rindu awak . auuww ! hee

Assalamualaikum !

Hakhak ! rndu ? kt spe ? hm , enthla .. tbe tbe je prsaan rndu tu dtg .. enthla spe yg hntar tnpe dmnta ... cey wah ! haha . dh pndai menggatal dh edlina skrg ni erk ? bljar dgn spe erk ? haha , biasa la tu , umr dh smkin mningkt , msti la akal fkiran smkin b'tmbh knowledge nye .. kan kan kan ?? 

btw , oteq .. haha .. lucu la oteq ni .. dia mnta suh ak call dia kak and she will call me adik . haha ! mcm cute gtu kan ? okay la , ak pun , takde kakak .. dia pun tkde adk prempuan .. sma sma adil la tuu . hm , kdang kdang happy jgk bila ad dia dsmping ak .. sometimes kan , bila tkde dia , rsa khilangan gtu .. snyi .. nk b'ckp pun tk de mood . hm .. well . ak ngn dia dh mcm fmly dh .. 

hm , asyik mngeluh je kan dri tdy .. enth la .. :( . rsa tk happy gtu hari ni .. i need someone to listen my ... hm , never mind .. its not important . 

huhhhhhhhhhhh ! ngantuk nye . i think i need some sleep , im tired , dizzy , mcm nk mntah gtu .. rsa tk shat pun ad . mcm nk demam , tp tk pun . okay , bubye , selamat malam , ilysm + imysm , tc , salam . this words always in my mind , never forget it , insya allah :) .

p/s : tak faham !! apa semua ni ?!

Friday, 18 November 2011

cuba nilai dri kau dlu , sblum nilai org lain !!

Assalamualaikum ..

Huh ! skit aty la .. die igt dia tu btul sgt ke nk ckp mcm tu ? dh lgkap sgt la tuuuuuuuuuuuuu ... menyampah ! haktuih ! . okay , ak mengaku , yg ak ni , msih lg tk lgkap cra pmakaian ak ni . dia pon sama je , tk de yg kurang pun !


nk bg nsihat kt org pun , agk agk la ! bkn main lmpar je p'kataan tuh ! . huh .ya allah ! ape sal la ak blei ... aaarrgghh ! okay fine ! . oteq .. npekta blei t'prangkap dgn smua ni ? hope , kita jd la jgk pndh dri sklah tu . ak dh tk sggup dh nk than smua ni !

ya allah .. menyesal ak post dlm blog ak psl tdy tu . ak igt ke , dia dh tk bce dh ,ak pnye blog , but ,pnilaian ak slah ! . ak blei t'fkir mcm tu sbb , blog ni dh lma dh ak tk update .. dh nk dkat 1 bln lbih .. mgkin ?? . sorry . insya allah . ak tkkn p'nah jtuh ... wait wait ! .. dh dh . :)

p/s : skit aty t'sgt sgt !! 

Thursday, 3 November 2011

just update my bunny blog =D

Assalamualaikum !


HELLO !! miss you so much (my blog) .. haha . dh lme dh tk update . soorry . t'llu busy la syg . :( . okay , first , I feel like crazy gtu .. hahaha .. tnye la knp .. haha .. okay okay .. coz , I got a new song .. that title is .. WHAT ARE WORDS .. best tu .. rugi tk dgr .. but , lgu tu slow down skit . hee




hm .. nk buat ape erk ? hm .. boring la .. cite tu byk nk .. but , buat mse ni , mls la lg nk cite . okay , seconds is , our relationship still lg mcm dlu .. but , kmi dh smkin akrab .. bgus la . kan kan kan ? hahaha . 


haha ! nei la die ..


WHAT ARE WORDS =DAnywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone
And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most
What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
I'm forever keeping my angel close 





thirds is , oteq mohamad .. haha , dh pndai couple dh skrg .. mcm plik gtu kn ? alah ! ape slah nye klu mncuba .. uhu . okay ! for you oteq , hope , you'll be more matured .. I hope so , darlim :) . 





Thursday, 6 October 2011

sje nk update blog ..

Assalamualaikum ..


huh ! cm t'kjut gtu .. cpt btul org like status ak .. bkan nk prsan . nk thu ape ak tlis kt status ak ?? haha .. " if i die young " haha . mmg ptt la org rmai like . cm snget gtu . stngah thu tu lirik lgu , but , ad stgh yg tkthu .. 


okay , dlm fkiran ak ni kan , asyk ttnya something .. ni psl ak ngn pokok besar . npe erk , dlm stu hri ,, kteorg tkpnah tk gduh , b'tgkar ... asyk nk mrah mrah jer .. npe erk ?? ad yg slah ke dgn ak ?? atau die yg slah .. hm . ak pon tkthu la . atau kmi tk shati & sjiwa ?? hm . entah la , ak tkpham lerrrrrr !


rndu plak rsenye kt buku tu .. haha .. hah ? bku ? bku ape tu ? haha .. kmi dh spkat , nk buat bku . bku tu sksi antra hbungan kmi .. haha .. rmantik gtu kan ? yes , i know . bku tu bru jer dwjudkan .. haha .. ai selasa seigt ak dia bg , time rhat . die ckp maaf sbb bku tu tk cntik .. tp bku tu b'mkna sgt bg die , sbb ........ what ever la .


okay ! good ! skrg mood ak dh tk okay !!!!!! thanks spe spe yg dh buat ak badmood ari ni , n detik ni !! aarrgghh !! skit aty nye . ya allah .. astaghfirullah .. skit nye aty time igt blik die buat cm tu kt ak tdy . huh ! 










p/s : okay ! stkat tu jer ak luahkn , coz skrg nei ak skit aty gler ! okay bye . salam . :(

iloveyouforever

Assalamualaikum ..




first , i want to say thanks to oteq mohamad coz always be my side when i happy or sad . thanks coz always listen my story and give some advice to thinks positive if i cant handle that things . iloveyousomuch .


hahaha .. actualy , sy tk nk la sdih sdih .. tp mslah nye , hati sy nei yg t'lalu ikutkan prasaan . dh dh la tu syg , p'kara dh b'lalu .. just let it go ! huhu . 


hmm . skit hati pon ad , tp tk la sgt .. astaghfirullah! edlina ! stop it ! dont act like crazy !!! ya allah , tlg la bg kekuatan untk ak tmpuhi smua nei , dgn Engkau ak blei mntk tlg .. tlg tenang kan dri sy .. :(


SMU dh smkin dkt .. ready ??? not yet ! tlg la ! tlg bg smngat kt sy skrg nei .. ad spe spe tk yg nk tlg sy ?? okay ! biar sy jwb .. TAK DE ! hahaha ... mcm buat lwak bodoh kan gtu ?? hohohoo .


spe la agk agk nye tman sy tdur mlm ni erk ?? spe ! hahahaha .


ya allah ! jjur sy nk ckp .. sy tk blei tipu dri sy .. sy tk blei b'lakon yg sy nei happy skrg nei .. :( rse nk nangis pon ad . sdih sgt sgt . i need someone to listen my story , but who ? who ? 




p/s : i thinks , this is not myself  . feel like to crying and crying smpai mamposssssssssssss !!!!!!!!!!

Saturday, 1 October 2011

lyric talking to the moon -bruno mars. iloveit !

Assalamualaikum ..


haha .. stiap ape yg kte buat mstila kno didhului dgn bismillah .. bru la ape yg kte lakukn , akn dp'mudhkan oleh ALLAH , insya allah :)


sje je nk update this blog .. just nk copy lyric lgu jer .. that's all .. nothing fun . :) . just try hear that song with read this lyric mybe it will make your stress gone . insya allah , haha . im not kidding , ustz said , if we hear song it will make our stress gone slowly . so , just try it :D . im just sharing what im know .....



"Talking To The Moon"

I know you're somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back
My neighbours think
I'm crazy
But they don't understand
You're all I have
You're all I have

[Chorus:]
At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the Moon.
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too.
Or Am I a fool
who sits alone
Talking to the moon?

I'm feeling like
I'm famous
The talk of the town
They say
I've gone mad
Yeah
I've gone mad
But they don't know
what I know
Cause when the
sun goes down
someone's talking back
Yeah
They're talking back

[Chorus:]
At night when the stars
light up my room
I sit by myself
Talking to the moon.
Try to get to You
In hopes you're on
the other side
Talking to me too.
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon?

Ahh...Ahh...Ahh..
Do you ever hear me calling
(Ahh...Ahh..Ahh..)
Ho hou ho ho hou

'Cause every night
I'm talking to the moon

Still try to get to you
In hopes you're on
the other side
Talking to me too
Or am I a fool
who sits alone
Talking to the moon?

Ohoooo...

I know you're somewhere out there
Somewhere far away 





p/s : hee , i like this song . <3

Friday, 30 September 2011

ni la sahabat saya . :)

Assalamualaikum ..


haha .. sje jer nk upload gmbrkawan dlm ni .. hah ? ape ? tk blei ? hey ! this is my blog la , suka suki hti sy la nk buat ape .. klu tk nk tgk .. p main jauh jauh ! shuh shuh ! hahaha .


Okay , firstly , sy nk mmprknlkan shabat sy . Sy kwan dgn dia sjak 2008 lg b'mkna sjak sy f1 lg .. haha  , but . now , still together . ni la dia ...


                               
                           ni la dia .. maizatul aiyunie bt maidi .. b'kwan sjak f1 lg . sweet gtu <3








okay , second is nor athirah syuhada bt mohamad a.k.a oteq mohamad .. why her name so weird ?? haha . meh nk cite . dlu dia tggl kt apartment . dia b'jran dgn org cina .. so, tbe tbe je org cina pggl dia oteq .. smpai la skrg still lg dgn nme oteq .. haha .. cool kan ? dia ni , kwan pling rpat gle ngan sy . smpai tdo pon stu bntal . huhu . ape ape cite , sy kgsi dgn dia . sbb dia fham dgn situasi sy . ni la tuan nye .. :)








                  okay , this is oteq mohamad , cntik tk ? ad org ckp muka dia cm fauziah gous ? hah ! myb .        
                                                  lain hri sy cite la , insya allah .. haha 




Yg ktiga plak , nur anis azreen bt mohd mazlan .. but , we call her niszrin gbungan dri nme pkwe dia .. enth la . tk pham gk . dia nei jnis matured skit .. dlm geng kteorg , dia sorg je ad pkwe .. cop ! kteorg tk de .. hee , okay , ni dia .. 


             


               okay , sorry .. pic nei agk kabur skit .. hee . ni la dia shbat yg sy crta kn tdy tu .. huhu




okay .. tu jer nk kongsi .. yg pntim , jjur sy syg shbat sy smpai dnia akhirat .. :)














                                        romantik tak picture nei ?? haha . btw , ilikeit . <3








  


                                      haha ! sje jer ni . boring .. entah pape tah picture nei .. hee












                                                entah la ape reason sy upload picture nei .. mcm plik gtu . :)




p/s : huhu . just for fun :)

siapa rampas kebahagiaan siapa ??

Assalamualaikum ..




first , sy nk mntak maaf kpd ssiapa yg prnah sy rmpas kbhagiaan dia smada dulu mahupun skrg . Sy pun mnusia biasa , sering mlakukan ksilapan . Sy hrap maaf sy dtrima :) . Klu diundur blik , sptutnye kbhagiaan yg sy dpt skrg , sjjur nye milik awk .. tp sy yg rmpas smua tu . How could .. sy buat awk cm tu . 


Dlu , awk bhgia sgt dsmping dia , suka suki together / sdih /  b'kgsi crita / lyan crita smada crita awk @ dia .. but now .. awk sdih sorang dri , awk skit dia tk thu pun , awk happy dia tk ambik thu .. skrg nei .. sy plak pgganti awk utk dia . KEJAM nye sy ?? btapa hebat nya sy sbb blei tikam awk dri blakang . Sy ni mnusia or syaitan ?? please give me answer !! 


Sy t'fkir , smpai bila sy bleh b'lakon dhadpan awk dgn hbngan sy dn dia skrg . Mgkin , awk b'lakon je buat BODOH dhdpan sy sbb nk jga our friendship ni kan ? Sy tabik akan awk ! i've never seen that human like you . How nice you to me , but i never appreciate it ! WHY !!
  
Jika sy dberi pluang skli lg , sy nk undur blik mse tu . Sy nk awk bhgia b'sma dia , bkn dgn sy . Sy thu ., bnde tu tk kan t'jd , but sy mnta .. awk dgn dia b'baik smula mcm dlu . Sy mnyesal sbb buat awk mcm ni , tp sy tk t'daya nk ubah smua biar jd mcm dlu ! tolong ak YA ALLAH !! ak t'pksa mmainkn pranan utk kedua-dua belah phak . Tp ak tk mmpu nk buat smua . Lg pun ak tk thu sma ada dia cinta atau tak kt kwan ak . And , adakh , dia still syg kt ex-girlfriend dia dlu ? Ak tk thu smua tu .


Klu ak thu smua isi hati dia , akan ak buat ape yg ak t'mmpu , Tu je yg bleh ak ktakn ! but i cant ! i cant do anything !!!!!! :( . Thanks coz you still be with me . If i missing you , i think i lost something of my self . Im try my best to not hurting you again . im still trying . 


p/s : sy syg awk smpai bile-bile .. maafkan smua slah sy t'hdap awk . Thanks sbb mngajar sy erti friendship and pengorbanan . iloveyousomuch <3 <3 <3 !! mmuuaahhh .












this is our group .. hahaha . AFSYA group . :) iloveyousomuch <3

Monday, 26 September 2011

hah ? really ? alhamdulillah .. haha !

Assalamualaikum ..

Hahahaha !! nk gelak jap blei ? mcm plik gtu an klu bntu tu t;jndi tnpe jgkaan kita ?? huhu .. who's care ?? huhu .. btw , mnde nei t'jd kt skolah ak .. tkdy jer bru ..


Okay okay .. meh ak cite .. nk dgr ke ? okay .. msty la nk dgr kn kn kn .. ahuu .. cm nei .. tkdy . ak nk pegi la toilet dgn maizatl aiyunie bt maidi .. and then , tibe tbe jer t'srempak dgn mamat poyo nei syakir .. haha .. dia ckp kn muka ak dh smkin okay gtu .. oh ! t'haru btul ak mndengarnya .. auuwww ~ ..


Alahhh .. org yg ad kt skeliling ak pon tk prsan dgn prbhan ak .. aptah lg dgn die tuuu .. uhish ! shhuushh .. haha . what ever la .. alhamdulillah la , ape yg ak lakukan .. brksan ! uhuuu !


for my speacial B ..


truly .. im still miss you a lot .. i dont know , why .. haha .. hope you feel like i feel rite now ! auuww ! ILYSMB ..

Sunday, 25 September 2011

cuba faham kami ..

Assalamualaikum ...


Ya allah .. dugaan ape lg yg Kau ingin sampaikan ?? bukan aku merungut .. tapi .. aku masih tidak percaya dengan apa yang berlaku hari ni .. 


Aku percayakan dia .. tapi .. dia terlalu berfikiran negatif .. kenapa begitu sekali ?? kami dah habis sabar menerima kehadirannya dalam dunia persahabatan kami .. dia cuba untuk membuat kami faham dengan perangainya ... but , she cant do the same thing like we do it for her .. why ?? okay . we try to think positive about her .. but , sampai bila ? kami pun ada perasaan jugak .. KAMI BUKAN PATUNG !! 


FOR HER ..
I hope our problem will settle . kalau ada tidak puas dengan sikap kami .. please la .. tolong bersikap lebih jujur jika anda still lagi sayang akan persahabatan kita . dan tolong .. jangan suka bercerita tentang maslah kita pada orang lain . 


Jujur .. kami masih lagi sayang anda dan masih boleh terima anda dengan seadanya . we proud to have a friend like you . we appreciate it . 


p/s : kami lebih seronok jika anda sporting apabila bersama dengan kami . :)

Thursday, 22 September 2011

semuanye hanyala hayalan belaka !

Assalamualaikum ..




haish ! bala bala .. hbis smua plan ak kcau b'terabooooo !!! NO PARTY ! NO HAPPY HAPPY la jwb nye ! dsbbkn nila stitik , abis susu sbelanga ! HANDOI betul la !herm .. to OTEQ  im sorry coz tkblei truskn plan yg agk best la jgk ni .. ni smua sbb kes bdak tu .. oke oke .. be patient ! 


hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahaha !!! rse nk gle jer .. dh la plan ak hmpir nk mnjd dh .. dtmbah plak mslah yg tkdpt dbaik pulihkn .. so , WHAT SHOULD WE DO NOW , GIRLS ??!!!!! 


hem .. yelayela .. nk lri dri zina konon ! hampeh ! ape pon tk blei .. hope , lain kli blei buat la .. and hope , kmarahan bonda reda la skit dmi sdkit .. drp tkde lgsung .. ish ish ish ish !! mrah nei ! 


oke ! t jer kot yg ak nk luah kn .. oke bye ! :) :( eeeeeeeeeeeeeeeeee !!!

Monday, 5 September 2011

please forgive me and take me back ...

Assalamualaikum ...


Ya ALLAH knpe blei jd cmni lastly ?? ak  dh tk de tmpt untk mngdu , untk ska suki , b'grau snda , b'crita tntg si dia ... ak thu ak ambk kptusan yg slah ! tp .. ak try untk ambik kptusan yg ADIL tp ak ttp tk blei .. knp die tk blei pham keadaan ak ?? knp ? smpai kn die ambik kputsan nk ptus kan PERSAHABATAN kami ..


Ak dh tk thu nk kte ape dh .. smlm time ak tdo dlm krta , ak t'sdar and trus tgk phone .. ad text from die . die ckp "em . skunk NOR ATHIRAH SYUHADA BT MOHAMAD dan NUR FATIN EDLINA BT FAISAL BUKAN LAGI SAHABAT . athirah nk mntk maaf dgn fatin . klu slame ni athirah ad skitkn hati fatin . dan hlalkn mkn n mnum sy ." 


Ak t'kelu bce msg tu ... rse mcm nk jerit kuat kuat ! after bce msg tu .. trus air mta ak mngalir sbb kcewa dgn tndakn die yg mlampau buat kputusn cm tu . smpai je kt rmah mk sdara ak .. ak trus tdo . bngun dri tdo trus .. mta ak bengkak bengkak coz kuat sgt nangis sbb kjidian smlm .. ak send text kt umi .. psl ak ngan oteq ptus shbat .. umi ckp .. oteq grau je tu .. but ak ckpkt umi ..tk umi .. die srius .. umi pon ckp.. nnti la ,biar umi ckp dgn die.. after , bru ak rse lega jp .


oteq tlong la jgn buat ak jd tk tntu arh cm ni ..ak syg sgt sgt sgt kt kau . please understand my condition rite know .. biar la oteq tk nk jd shbat tyn .. tp tyn ttp nk jd shbat oteq .. biat org ckap yg tyn gile sbb nk kwn ngn oteq ! tyn tk pduli sume tu ! i need u to complite my life .. i really really need u rite know !! biar wlaupon kte bru knl each other in 2 years but i trust you more . jgn hkum ak cmni .. 


Ak arap ALLAH bg ksmpatan untk ak blik ari rabu mlm .. so that , ak blei p'btulkan blik keadaan tu .. tlg la ya allah .. i'm beging .:( 




p/s : aku tetap sayang kamu sampai bla bila and sampai aku menutup mata untuk kali terakhir ..

Wednesday, 31 August 2011

tetAp set!A ...

Assalamualaikum ..


eherm eherm !! btul ke die stia ?? jjur ?? ngn ak .. eish .. tk mgkin tk mgkin .. enth enth dia nk maen maen jer .. tp ............. eee !! fenim nye .. tp dh nk dekat 2 thun lbih dh die ktorg kwn .. tp ak waswas ngn die .. 


knp la ak knl dgn kau ah ? MUHAMMAD AMMAR ?? ee !! geram nye .. ase nk cekek cekek jer .. ish ! ish ! nk trime ke die ? blei ke ? cmfrm ke ? adoii mak aii !! abg oi ! tlg la adk ni ... cm ne nei ?? 


tp kesian kt die klu ak tk trime .. fuh ! mmg gle la NUR FATIN EDLINA mlm ni .. abis tu cm ane ?? ok .. cm ni je la .. klu hati ak t'bukak untk trime die .. ok fine ! ak trime je .. 


nak trime ke tk nih !!!! aarrgghhh !!






sje jer buat stress ni ,, actualy tk pon .. ahaha ..

Thursday, 25 August 2011

abah .... fatin syg abah ~

Assalamualaikum ...




Ya ALLAH btul ke yg sdang ak lalui skrg ni ?? ak redha dgn sgla yg tlah Engkau ttpkan .. mgkin ini jlan t'baik untk kuage ak ngan dia (abah) .. slama ni dia t'sksa .. hnye dia je dpt mrsakn ksakitn yg dia alami slama ni ..


smalam .. ak ngan skluarge b'cdang nk b'buka puasa kt umah abah .. t'detik sgt dhati umi nk pegi tgk abah .. smpai kt sna .. ak hairn tgk riaksi abah yg sntiasa t'lantar dirmah .. sblum ni .. dia sntiasa byk b'ckp .. tp smlm ... enth knp tbe2 je .. dia snyap .. after b'bka tu .. ak , umi , ma(isteri abah) , erin , faris , adik , faiz ... kluar .. sbb nk pegi bli ubat untk ma .. ktorg b'cdang nk kuar pegi bli bju rye after pegi bli ubat .. tp .. umi tbe2 je brat hati nk pegi .. tringt akan abah .. ktorg cancel .. tk jd pegi .. smpai kt umh .. ma trus pegi kearh abah .. abah tbe2 je pegang tngan ma .. dgn skuat2 hati . seerat2 nye .. smpai ma t'jerit mntak abah lpskn .. umi p'lhan-lhan lps kn tngan abah antr ma .. umi tnye abah .. " abah nk air ke" .. abah tk jwb .. abah snyap je .. umi trus bg air kt abah .. after mnum air steguk .. tbe2 je air tu kluar blik dr mlut abah .. umi n ma smkin hairn dgn skap abah yg plik tu .. umi trus baringkn abah .. time umi nk baringkn abah .. umi t'dgr mcm bnde lam tbuh abah ptah .. ak , kak n erin trus pegi n tgk abah .. n alhamdulillah sbb abah dpt mghembuskn nfas t'akhir nye dgn mdah .. scra p'lahan-lahan .. denyutn jntung abah smkin p'lahan .. ak cbe rsakn nadi die .. tp ... dia dh mninggl .. ak sebak dgn sume yg tlh b'laku keats kuage umi .. 




Ni first time kuage umi beraye tnpe abah .. mgkin ni brat bg diorg nk trime sume ni .. alhamudulillah .. diorg dpt trime .. t'lalu bnyk knangan swktu b'sama abah .. yg istmewa antr ak ngan abah .. birthday ktorg trikh yg sme .. abah 26.10.1948 .. dan ak 26.10.1995 .. subhanallah .. 


semoga abah ditmptkn dantra org2 yg briman .. dn sntiasa dcucuri rhmat Allah .. Allah lbih menyayangi abah .. sbb tu dia ambil abah .. bkn sbb lain ... 
dan ape yg psti .. semua akan lalui sprti mna abah lalui .. mula dgn sbuah kehidpan .. akhri dgn sbuah kmatian ... 


bnyk2kn lah b'amal .. ssunggh nye ia dpt mnyelmatkn kta dakhrat sna .. insya allah ..


dan alhamdulillah .. abah semat dkebumikan tady .. abah ttp ad dhati ktorg .. 

Tuesday, 23 August 2011

terlalu bnyak keanehan berlaku ...

Assalamualaikum ...


Ya Allah .. terlalu brat ak nk trime sume ni .. haha .. tp ak ok jer .. nk pendekkan story snget ni .. IQBAL SAHRAN da muncul / timbul / bangkit semula dh .. ahaha .. 2 3 ari yg lps die add ak ..
after tu .. die msg ak .. yg ak tk blei nk agk lg .. die call ak tady .. dlm sejam jgak ah kte org b'borak2 ..  borak enth pape tah .. biase ler .. kwn lame .. erk ?? ahah .. btul ler .. kawan lame gtu .. bestfriendforever la , sonang2 .. hee

Die kte kn ... die nk jmpe ak .. raya keempat ni .. coz .. raye keempat die dh nk pegi dh .. kt UMP .. insya allah .. cmfirm la blei kuar ngn die .. eheee ~ .. agpom .. umi dh bg chance ni kuar ngn die .. 


nk tgk tk die pnye picture ?? hahaha
emh .. lain kli je la eyh ?
mls nk upload die pnye photo ...

die ckp ak smkin matang .. haha ! memang ah ! tp prnagi die tk penah brbah .. ske kelentong ak .. still dgn prngai kebudk-bdakkan .. alhamdulillah .. sbb ALLAH msih lg memnjangkn hbngan kami .. biar wlaupn .. kmi kurang b'hbung .. dduk b'jauhn .. and alhamdulillah coz die masih igt ak lg .. and tk ptuskn tali persahabatan ni .. hee


bg ak .. dia la WIRA ak time ak kecik2 dlu .. sllu jer ad dsmping ak .. buat ak slamat ad dsisi die .. haha .. ktorg slalu jer .. klu stiap hari after asar .. bdak2 kt kampung panji msti b'kmpul and b'bncg .. nk main p'mainn ape .. best sgt time .. kitorg sllu jeer main bola kaki 3 , bdminton .. tp ap yg rmntik antr ak ngn die ..... ahahaha ~

sume org main kt gelanggan bdminton .. tp ktorg tk .. kteorg main b'dua jer .. oh ! btpa sweet nye time tuuu ~ .. die sllu jer mngalah klu ak tk dpt tgkap buah bdminton .. coz die tu tggi .. ak pndek ... mne la nk bleh dpt tgkap klu buah tu trbang tggi .. adoiii ~ mak aii ...

heee .. tu jer kot yg dpt ak kongsi ... ahaha .. to iba .. good luck .. study jh .. jgn duk mnggatal jer thu .. just kidding .. imissyousomuch !!

ok dah .. thanks untk spe yg sudy bce blog yg tk brpe nk btul n snget ni .. trima la seade nyer .. good night ! =.= ..



Sunday, 21 August 2011

sbb kawan jd ta tentu arah .... uurrr ~

Assalamualaikum ..


  haiyaaa ~
fenim la klu cm ni trus .. asyik nk msam mka trus jer ngan sy ... ta boring ka ? ta rse cm na b'ckp dgn sy ka ? ape2 je ler .. sorry ler .. to MAIZATUL AIYUNIE BT MAIDI .. sy ta b'niat na wat cm tu kt awk .. ok .. sy mngku .. mmg sy slah n ta sptt nyer sy buat cm tu kt awk .. 




tooooonnngggg !!!
tlg ler .. jgn wak sy jd ta tntu arah cm ni .. :( .. sy syg awk .. klu sy jd awk pon .. myb sy akn buat mende yg sme cm awk buat kt sy .. ok .. sy redha .. :( ......................................




uuwwwaaaa !! :3
hope .. awk ta mngambil msa yg lme untk hukum sy jd cm ni .. I STILL NEED YOU BABY !! ..




p/s : dah2 la mrah sy .. :)

Thursday, 18 August 2011

perlu ke awk jge prasaan smua org .. hah ??

Assalamualaikum ...






 Ya Allah .. ak ta pham la dgn die ni .. ok fine ! ak thu myb die baik dgn semua org .. but jngn la smpai lbih2 plak ... die tak fkir ke .. klu die trus buat cm tu .. lastly , die jgak yg dpt problem .. bodoh ! (im sorry coz call you BODOH !) .. huh . 


 for your information ..
sy ckp cm ni kt awk sbb sy syg awk .. tak nak tgk awk dduk dlm msalah . cbe la fham .. cm ni la .. sy thu awk ad rupa , kkayaan , smart la jgak , nice ........... tp tlg la , jgn lyan prempuan dgn t'llu lmbut coz diorg ni mdah BERHARAP


 WHY  why why ??!!
tlg la syg .. please don't that again .. im beging you . sy tk jeles ngan awk .. tp sy kasian kt awk ,, ok . klu awk truskn jgak mende . ok . im just looking jer .. tak perlu ckp pnjg2 .. 

perkenalan sjer ~

Assalamualaikum ...

 hye .. im edlina .. em . enth la nak start from mane .. mne2 pon blei la .. haha .. ok .. reason sy make this blog coz nak hlangkn rse boring , skit hti , nk luahkn feeling gtu ... cehh . ^.^ .. but truely , sy mmg puas hati dgn second blog ni .. coz org tu special sgt bg sy .. dia bntu sy buat mende ni .. t'msuk jgak dgn the name of this blog .. thanks to NOR FARAHANA .. coz tak jemu2 mnuruti request bdak ngada2 nei .. btw .. dlm jgka mse yg pndek ni .. kte blei hbiskn mse b'sma dn b'sma .. coz blan9 ni kak dah nk pegi continue study da .. kt UPM .. miss u ler .. tk sempat nk wish birthday tyn ngan kak .. dpt wish from kak pom jd la .. aslkn ingt jer .. tu da ckup bg tyn .. 




p/s : truely ... tyn mmg syg sgt2 kt kak .. btul .. ta tpu .. :)