Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Wednesday, 14 December 2011

JANGAN terlalu ikutkan PERASAAN sayang

Assalamualaikum!

aish!
arituh dah kena tegur dah kt SOMEONE. dia cakap " cuba bg salam elok elok tkblei ke?" Okay, sorry. Repeat balik erk?

Assalamualaikum..

Kan elok tu...
Hee

Kat dalam kepala otak I ni macam macam yang nak difikirkan, lastly, HAMPEH! Apapon tak blei. Haha. Okay, firstly, I nak minta maaf kat sape sape yang penah I benci kat dia dulu, yang beuntungnya, tuan yang I benci tu, tak tahu menahu pon, yang I ni BENCI TAHAP GABAN kat dia. Entahla, I pon taktahu kenapa I benci sangat kat dia sampai tahap macam tu sekali, sedangkan dia takde buat papepon, HENTAK I? lagi la tak masuk akal, tak penah pon.


Okay, kenapa erk agak agaknya? Bagi I la kan, maksud I sebab kenapa I benci dia. I tengok diakan, macam sombong gila kat sekolah, tak penah nak senyum bila selisih dengan I. Sampai satu masa tu, I cuba and I trying give to her a little bit SMILE, but hampeh! Langsung tak dilayan, dalam masa yang sama memang I rasa terhina nak MAMPUS! Nak kata dia tu HOT macam pisang goreng, tak pon, biasa saja, macam ice-cream yang baru dikeluarkan dari peti ice. Hahahahaha!


Bukan I nak mengutuk dia, tapi dah lama dah I "duk" tak tahan dengan PERANGAI dia tu, Kadang-kadang naik menyampah jgk. Dia bagi senyuman pon, kat calang-calang orang je, macam "SI DIA" tu. Yang paling penting kat "LELAKI" tu. Okay, i trying to think positive, properly.


Yes, I know, memang tak semua orang suka dengan kita, RIGHT? Yela, siapala I nak kawan dengan dia, kan? mana nak layan budak ribena macam I ni kan? Pendek kata BUDAK HINGUSAN, kan? kan? kan?!!!! Gunung berapi I dah nak meluak keluar dah ni!


Edlina! Back to normal, okay? Manusia, tak sama, macam perangai ada, jenis suka dengki dengan orang, jenis suka maki hamun kat orang sesuka hati, Mak aiii! Mintak jauh la dengan semua tabiat macam tu. ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM (:


Jenis I ni pelik sikit, suka buat muka senyum kat orang. Susah nak buat muka marah, lainla kalau time ada masalah, alah! Biasala tu kan? Tak kirala, orang tu kenal I or sebaliknya, I tetap beri senyuman, macam ni hah "(:". Sweet, right? Sebab, kata ustazah and ustaz I, "SENYUM ITU SEDEKAH". So, tak salahlakan, kalau I lakukan semua tu kan? HEE


Apa apa pon, hope, Allah bukakan hati dia suruh derma sikit senyuman dia tu, Insya Allah, akak (: . Hidup ni, jangan terlalu sombong dengan orang, tau?! Tiru macam I ni, always smile, walaupon orang tak suruh. HAHAHA!


P/S: im waitting for your smile. Hope, you will smiling like you smiling for HER nad HE. May ALLAH bless you, akak (:

i just got one new song :')

Assalamualaikum!

Huh! nak menaip secara jujur sikit blei tak? Ni mesti nak cakap yang I selama ni tak penah jujur menaipkan? Alah, tak payah nak elak diri la. Hahaha, takla, gurau je. Bukan apa, satu hari suntuk, I tak ber-blog semalam tau. Tak rindu I ke? Hahaha...

Bukan apa, kelmarin terpaksa tergesa-gesa pergi tidur rumah nenek sebelah baba, sebab kat rumah dia takde orang dah sekarang, dah macam takde penghuni plak rumah tu. So, I decided untuk pegi jugakla, biar walaupun 1 hari setengah. Haaa.. ni mesti nak cakap yang I ni cucu yang baik kan? Alah! boringla dengar perkataan tu, memang sejak lahir lagi yang I ni memang baik. Ops! sorry, terlebih sudaaa (:

Alah, sekali sekala habiskan cuti tolong nenek kt rumah, apa salahnyakan? By the way, I saje je update I punya blog. Kesian plak lama lama tinggal blog ni, tanpa berbuat apa apa (:. And, apa yang good news nya? Fuyyow! Ilek la.. Lagu je, bukan apa apa pon. Sedang I seronok melayan blog seseorang, terdengar satu lagu yang sedikit sebanyak mencuri pendengaran I ni, membuatkan I semakin melayan lagu ni, Okay la jgk, kita layan je :).

Title : Untill I Get Over You
Artist : Christina Milian
Dicuri : Nur Fatin Edlina (: . HAHA



Woke up today thinking of you
Another night that I made my way through
So many dreams still left in my mind
But they can never come true
I press rewind and remember when
I close my eyes and I’m with you again
But in the end I can still feel the pain ­ every time I hear your name
Chorus:
The sun won’t shine since you went away
Seems like the rain’s falling every day
There’s just one heart, where there once was two
But that’s the way it’s gotta be,
‘til I get over you…
Verse 2:
Walked through the park, in the evening air
I heard a voice and I thought you were there
I run away but I just can’t escape
Memories of you everywhere
They say that time will dry the tears
But true love burns for a thousand years
Give my tomorrows for one yesterday
Just to know that I could have you here
Bridge:
When will this river of tears stop fallin’
Where can I run so I won’t feel alone
Can’t walk away when the pain keeps callin’
I’ve just gotta take it from here on my own
But it’s so hard to let go



p/s: selamat mendengar & melayan lagu diatas sana (: . peace yaw!