Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Thursday, 7 March 2013

what a lucky life to me.

Assalamualaikum

 What a wonderful night last day? Bersiap punyalah lawa bagai, sebab nak keluar dinner dengan mak sedara serta sepupu yang comel sangat. Grrr --' hahaha.


 Bunyi lagu bukan main lagi rancak *you're beautiful, like a dream come a life incredible... pandang kiri, pandang kiri, tut tut dua biji mata aku terjatuh pada sekumpulan penari yang berpakaian baju T-Shirt biru, short skirt also seluar fix paras betis, warna putih, dipadankan dengan kasut jogging. Semuanya orang bukan islam.

 Dalam asyik aku melihat diorang menari, sseorang perempuan panggil kitorang, lepas tu dia bagi sekuntum bunga sorang satu, Ohhh,  so sweet auntie, hahaha. Ehhh, kejap, rewind balik, sebelum kejadian tu berlaku pada kami, aku cakaplah kat mak sedara aku, haishhh, cantiknyaa bunga tu. Nak jugak boleh? Tersenyum je mak sedara aku dengar teletah aku yang entah pape entah. Okay, back to the story, after dia bagi bunga, dia ambik pulak gambar kami bersama. Mesrakan masa tuhhh? Yeahhh,  I know, sweetheart <3

 Kemuadian, kami teruskan langkah kami untuk pergi makan, Alhamdulillah, hah? kenapa aku cakap macam tu? Sebab, punyalah ramai orang kat tempat makan tu, nasib baiklah ada lagi satu tempat yang dapat kami untuk menjamu selera. Hahhhh? Korang tanya kat mana kitorang makan? hahaha.



                                       -Kat sini je kot, muahahaa. Jangan marah, senyom sikit!-


 Hahaha, alalala, gurau je lah sayang, janganlah nak jealous sampai tak nak cakap dengan aku kot? Hahaha. Tapiiiiii!!!, uwaaaaa! adaberita buruknya pulak disebalik kegembiraan aku terselah tadi. Hmm, sepupu aku tuh, dia patah-patahkan batang bunga tuh, hajat dihati nak bawa balik lah kononnya, tapi, hasrat aku tak tercapai. Hmm, sabar je lah kan? Cantik bunga tuhh :) It's like me!! just kidding..


 Habis je makan, kitorang terus back home, penat sangat. Kata cik su a.k.a mak sedara aku, dia nak invite aku pergi main bowling esok. Hahaha, sukanya aku! Hope, jadilah, amin ya rabbal alamin. Amin jugak tau, korang tuh. Muahaha. Okaylah, nak masuk tidur dulu. Assalamualaikum. Sweet dream, make a wish.