Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Thursday, 25 April 2013

Atasi Cemburu Itu.

Assalamualaikum.



 Hye! Miss semua lah. Meh nak kiss siketttt, muahhhh3. Amboi, senyum bagai dia. Haha. Semua sihat? Aku? Alhamdulillah, sihat je. Hmm, blog ni asyik memanggil suruh update, katanya sedih sebab takde orang nak berborak dengan dia. Haha, so nicely. Hahaha!



 Hmm, nak berkongsi cerita tentang apa erk malam-malam macam ni? Hmm, let's talking about LOVE, wauuu! tertancap muka-muka yang hampir nak tidur ni. Especially, ME!! Hahaha, Edlina, please calm down. Hhaha.



 Bagi aku lah kan, kalau bab cinta ni kan, kita tak sepatutnya ikutkan emosi or kata hati sangatlah. Nak sayang tu, biarlah berpada-pada, kan? Nak JEALOUS pon, amatlah berpada-pada. Nak tahu kenapa aku besarkan capital tu? Haaa~




 Actually, disebabkan perkara ni lah, kebanyakan hubungan orang yang tengah HOT bercinta boleh buat para pasangannya rasa macam nak cekik-cekik je, rasa bored je dengan pasangan dia. Ni lah sebab utamanya, JEALOUS, suka sangat nak sekat tu lah, nak sekat ni lah.



 Aku rasa kan, tak patut kot kalau korang ada feeling yang macam tu, bukan nak suruh padamkan rasa tu, tapi, berpada-pada lah babe.Lebih-lebih lagi pada pihak si lelaki. Aku ada dengar A little bit comment lah from cousin aku also, uncle aku. Katanya, diorang paling tak suka, bila si girl ni, sekat dia nak pergi keluar lepak dengan kengkawan diorang. Nak suruh duduk terperap dalam rumah je. Girlss!!



 Hmm, lelaki ni bukan macam kita. Dah memang dari azali lagi, lelaki ni memang jenis suka lepak sana sini, so, janganlah nak halang perbuatan diorang, asalkan jangan ambil benda haram dah lah. Hmm, one more thing!! kalau si lelaki ni bertegur dengan mana-mana perempuan, take it positive, jangan mudah goncang boleh tak? Dia tegur pon sebab kawan lama dia, kawan sekolah. Tak salahkan semua tu? Janganlah cemburu buta sangat.




 Listen here! Daripada korang cemburu buta dengan manusia, lebih baik kau cemburu dengan Allah S.W.T, sebab, lebih dari sejuta manusia yang memerlukan Allah, kan? lagi tip top meletop! Haaaa, tapi, kenapa kita tak boleh buat macam tu? Hmm, *muhasabahkan diri. :)  Still thinking what I'm saying.




 Hmm, jika dia jodoh diorang, gunung yang dikejar takkan lari, bab kata pepatah, kan? Yes I know, ni soal manusia, bukan gunung. Kan? hahaha. I'm jokking. Ingat, selagi anggota badan kita masih kuat, sihat, sentiasalah menadah tangan dengan cara merendahkan diri korang untuk berdoa, agar, korang dipertemukan dengan jodoh yang baik-baik, insyaAllah. *masih memuhasabahkan diri lagi :)




 Okay lah, mungkin sedikit sebanyak, dapat membuka mata korang andai kata, perlakuan korang pada pasangan korang itu salah.. Please, jangan mudah cemburu buta, okay sayang? Bisikkan dalam hati korang, agar tidak terpengaruh dengan oerkara yang boleh membuatkan korang rasa jealous. Okay?



 Malam semakin pekat gelapnya. Bintang pon seakan tidak mahu mengerlip diwaktu dingin ni. Acece, bermadahpujangga pulak. Sorry. Assalamualaikum. Take care. Sematkan nama Allah dalam hati kita selalu. Okay? Done. :)