Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Tuesday, 31 January 2012

SEKIAN SAJA KHIDMAT SAYA TERHADAP KALIAN.

Assalamualaikum.

Ya ALLAH, betapa aku pasrah dengan semua kelakuan mereka terhadap aku, aku redha segalanya. Mungkin, aku orang asing bagi mereka and tak perlu melakukan anything pengorbanan untuk apa yang telah aku lakukan untuk kelas 5 IB 1. Segala perkara yang aku khidmatkan untuk mereka, semuanya sia sia!!

Stop it la! DONT GIVE TO ME A LYING FACE!! I HATE IT! you know why? its all because of all of you!! for your information! I tk nak dah buat semua kerja yang sepatutnya I tanggung! CUKUP!! im just a girl!! a little girl whose need a little bit attension!!

Useless if I still do it the same thing!! So, I think, I should be a silent girl. Dont ask me why because you know that answer. Im sorry guys! I masih ada perasaan, im not a toy. :) . Thanks for everything. I appreciate it.


p/s: lakukan yang terbaik tanpa dihargai, amatla menyakitkan hati.

Wednesday, 25 January 2012

Tabiat saya.

Assalamualaikum


Hm, hari ni terasa okay la jgk MOOD tu. Tapi satu je yang I tak faham dengan sikap I. Terlalu teruk jika I kaji balik perangai I ni. Firstly, Im sorry....

Jujur I katakan, I sayang dia, but dalam masa yang sama, I benci dia. You know why?! Sebab dia selalu je "DAPAT LEBIH" dari I. Asyik dia je yang NO.1 kalau nak dibandingkan dengan I. Bencila kalau macam ni terus!!

Orang lain suka/ bahagia/ "bersyukur"/ gembira/ sayang and blablabla... bila berada disamping dia. Especially, okay, WHAT EVER!!! Sweet sangat ka dia tu? Ada dia bagi free kiss ke sampaikan korang jadi tergila-gila akan dia? I tak fahamla!

Okay, Im sorry, every human, mesti ada kelebihannya, kan? Including me! Haaahhhh!! Bersyukurnya! Kadang-kadang I naik angin jgk dengan sikap dia biarpun dia tak buat salah apa-apa. Seriously, memang I menyesal sebab memperlaku pada dia macam tu sekali, sedangkan, dia tak tahu apa-apa.

So, what should I do? Patut ke I jauhkan diri dia? Or menghilangkan diri terus? TONG TONG!

p/s: sorry :(

Tuesday, 24 January 2012

Alhamdulillah, everything what i have done today, clear.

Assalamualaikum.

Hahaha, happy gila rasanya hari ni. Biasala, tak lama lagi I akan digelar sebagai SURI RUMAH. Insya ALLAH. Memang mood I gila mendadak hari ni, so, im sorry! Hahaa. Nak pendekkan cerita, I baru je siap buat "PIE APPLE" . Hahaha. Amacam? Hebat tak?? So far so good.

Mula-mula nak making benda tu, amatla suka and takut. After part yang tengah tu, terasa malah datang tanpa diundang. HHAHAHA!. But, I ada sorang pembantu, that person is my MOM, THANKS umi sebab tolong kakak buat "PIE APPLE" ni. ILOVEYOUSOMUCH!

Alhamdulillah, PIE tu masih elok and it look very good. Biasala, mestila kene puji buatan sendiri, RIGHT? Okay, I should stop type this words now coz i want to it la! Haha. Byebye!


p/s: cubala sesuatu yang baru dalam hidup anda sekarang :')

Sunday, 22 January 2012

betapa indahnya salam itu.

Assalamualaikum.

Semalam, aku dapat satu ilmu melalui radio. Selama aku hidup, baru aku tahu, betapa dalamnya makna perkataan SALAM pada umat kita. Salam itu adalah sesuatu doa dari kita untuk umat ALLAH, masya ALLAH!. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya, aku tahula jgk, dari tak langsungkan? Hahaha

Tapi, banyak sangatla kebaikan SALAM ni, sampaikan satu masa, aku taktahu nak mula macam mana and TAK INGAT, haaa.. yang ni la yang paling aku benci. mudah sangat terlupa.Okayla, aku share apa je la yang aku ingat, okay?


Firstly, Salam itu adalah suatu doa dari kita kepada hamba ALLAH. Secondly, dengan SALAM uti jgkla, kita boleh mengeratkan lagi hubungan kita bersama-sama dengan umat-umat Nabi. Yang seterusnya, jika kita memberi SALAM, contohnya:
1. ASSALAMUALAIKUM
2. ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH
3. ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH

Disini, yang ingin aku terangkan ialah pahala bagi sesuatu SALAM. Apa faedahnya, kalau kita bagi SALAM pendek or panjang, semuanya sama je, bagi kita, right? Okay, sekarang, aku akan terangkan. Kalau kita memberi SALAM macam yang NO.1 tu kan, kita akan mendapat 10 PAHALA, jika kita menggunakan yang KE-2,kita akan dapat 20 PAHALA, and jika selalu mengamalkan yang NO.3, you're the best, kawan! bukan apa, 30 PAHALA yang bakal kita dapat, nanti. Ya ALLAH, aku tak berhenti berfikir, dalam ketidaksedaran kita, terlalu banyak kita membuat pahala dengan memberi SALAM.


p/s: So, sentiasala, memberi SALAM. :'). Ada lagi ni, tapi tak ingat. Hmm, SORRY :'(

Friday, 20 January 2012

cuti.. Err

Assalamualaikum..

Fuh! Lama sudah tidakku update ini blog, membuatkan hatiku semakin malu untuk mencurahkan segala niat dihati dengan apa yang berlaku keatas aku selama aku tidak bolei berblog. Hee. Blablabla..

Hari ni, hari sabtu. Entahla, tak buat plan pon. Hajat dihati nak jumpa dengan orang yang selalu ada dihati aku ni, but, okay. STOP! aku tak kan ajak dia untuk keluar. Cukup untuk hari tu sekali aku kena. HAHA! kena apa? Hmm, malas nak cerita.

Biarla, lagipon, aku tak nak kacau dia buat sekarang ni. Biar dia dengan business dia begitu jgk dengan aku. HAHA, lebih baik bukan? Lagipon, aku dah tahu da, apa jawapan dia kelak klau aku ajak keluar pon. HAHAAH! macam lawak plak (lawak bodoh)!!.

Fuh! penat gila kemas bilik aku hari ni, ni pon 99% baru siap. Haha, kekadang best jgk klu ada masa untuk ourself ni kan? ni pn dah nk dkAT pkul 12 tgh hari, but still tk mndi lagi. Huhu, orang wangi tk perlu mandi awal-awal or cepat cepat, right? pukul 3.30 nak pergi tuisyen plak.

Nak panjangkan story aku ni, someone from my class tuition, eerrgghh!! MENYAMPAH betul tgk dia. Disebalik senyuman dia, ada keracuannya! First aku kenal dengan dia pon, aku dah agak dah, dia ni... Hmm, entahla. Dia punya senyuman, errr.. memang menakutkan!. Senyum tak de makna, cuba anda bayangkan....

Yes, I know, senyum itu sedekah. Tapi, senyuman dia ni blei buat orang tercekik or mati terus klu tengok. See! how danger her smile. Hm, so, be careful with that girl. She school at Ar-Ramah Kenali. Her name is SASADILA. WANTED!!!

First time aku jumpa dengan budak yang bolei membuatkan aku jadi lebih "gila" dari sekarang. Hope, dia tak kacaula aku punya kehidupan. JANGAN MENGOTORI HALAMAN HIDUPKU, OKAY?!! klu tak, AKU PIJAK, AKU TAMPAR! Bak kata ayah we (beloved uncle).

Okayla, setakat ni je la kita untuk buat masa ni. Tak best jgk klu asyik menghadap lappy aku 24 hours ni, naik bengang plak otak aku ni. Got to go now. BYE, SALAM. iloveyoulikecrazy!!!


p/s: carila kawan yang btul btul bergelar sebagai kawan. BE CAREFUL! :')

Thursday, 5 January 2012

pulangla ke pangkuanku semula.

Assalamualaikum...

Terlalu penat aku memikirkan semua yang telah berlaku dalam likuan hidup aku ni. Kadang kadang aku terfikir, inikah cara dan permulaan aku untuk tidak hidup, berkongsi segala suka duka bersama dia? Beginikah, pengakhiran yang ditetapkan oleh ALLAH? nauzubillah.


Minda aku selalu memaksa aku untuk tidak berfikir tentang perkara ni semua, tapi jiwa aku berunding untuk terus berfikir dan mencari jalan yang terbaik untuk pulihkan balik keadaan ni semua seperti sediakala. But, how? Sampai bila? im tired oteq! Please, Im begging you, dont force me to hate you.


Kadang kadang aku tertanya pada diri aku, adakah dia masih memerlukan aku dalam hidup dia sekarang ni? Masalahnya sekarang, next week birthday mek tul, oteq said, she cant atend because, of course mek tul akan invite aku untuk hadiri majlis tu. How dare you do this to me oteq? Jujur aku katakan, aku kesian sangat kat mek tul, mesti sambutan birthday dia tak semeriah macam birthday oteq last year.


Oteq, kalau kau nak marah or hukum, berikan semua tu kepada aku, aku yang patut tanggung semua tu bukan orang lain, bukan mek tul. Kau faham tak? Sekarang cita citanya telah berubah, ingin menjadi peguam, dulu time aku masih rapat lagi dengan dia, kitorang jaji untuk ambil jurusan nurse. Kami tak sehaluan dah sekarang. Masing masing buat kerja sendiri, but alhamdulillah coz teddy bear yang aku bagi kat dia, dia masih lagi simpan and tak serah balik kat aku. Itu pon aku dah faham dengan dia. Dia perlukan masa untuk terima semua keadaan ni.


p/s: persahabatan kita masih lagi bertali, dan ia tidak akan pernah terputus lagi. (:

sampai bila? doe!

Assalamualaikum...


Hm, hampir  seminggu I dengan si dia tak bercakap, hanya berpandangan saja. Siapa lagi, kalau bukan my "bestfriendforever". Hm, nak buat macam mana, dah takdir. Insya allah, I akan sentiasa and takkan berhenti umtuk berdoa agar Allah perlembutkan hatinya yang dalam tu. AMIN.

Okay, talking about my new world, HAHAHA! macam taek saja. Bukan apa, mamat yang dua orang kat depan I tu, bercakap mengalahkan perempuan, asyik bercakap je, tak kira cikgu ada ke tak. Best sangat ke cerita diorang tu? Kalau boleh I pon nak join jgk, ahaks!

Setakat ni, alhamdulillahla, I bolehla focus jgk time belaja dengan keadaan kelas yang tak pernah I harungi selama 4 years. Mestila, ada jgk sikit sikit rasa kelainan kelas tu kan? tanpa I sedara and tipu diri I, sememangnya memang I miss gila la kat kawan kawan I kat kelas 5 IB 4.


Doa I, agar semua student MPI dapat keputusan yang cemerlang dalam SPM bagi sesiapa yang mendudukinya, termasuk dengan I. Insya allah, belajar bersungguh ya anak anak! HAHA! Okayla. got to go now. Bubye. I will miss you my bunny blog. <3


p/s: segala masalah yang diberi oleh ALLAH itu, ingatla ia sebagai ujian :')