Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Wednesday, 14 December 2011

JANGAN terlalu ikutkan PERASAAN sayang

Assalamualaikum!

aish!
arituh dah kena tegur dah kt SOMEONE. dia cakap " cuba bg salam elok elok tkblei ke?" Okay, sorry. Repeat balik erk?

Assalamualaikum..

Kan elok tu...
Hee

Kat dalam kepala otak I ni macam macam yang nak difikirkan, lastly, HAMPEH! Apapon tak blei. Haha. Okay, firstly, I nak minta maaf kat sape sape yang penah I benci kat dia dulu, yang beuntungnya, tuan yang I benci tu, tak tahu menahu pon, yang I ni BENCI TAHAP GABAN kat dia. Entahla, I pon taktahu kenapa I benci sangat kat dia sampai tahap macam tu sekali, sedangkan dia takde buat papepon, HENTAK I? lagi la tak masuk akal, tak penah pon.


Okay, kenapa erk agak agaknya? Bagi I la kan, maksud I sebab kenapa I benci dia. I tengok diakan, macam sombong gila kat sekolah, tak penah nak senyum bila selisih dengan I. Sampai satu masa tu, I cuba and I trying give to her a little bit SMILE, but hampeh! Langsung tak dilayan, dalam masa yang sama memang I rasa terhina nak MAMPUS! Nak kata dia tu HOT macam pisang goreng, tak pon, biasa saja, macam ice-cream yang baru dikeluarkan dari peti ice. Hahahahaha!


Bukan I nak mengutuk dia, tapi dah lama dah I "duk" tak tahan dengan PERANGAI dia tu, Kadang-kadang naik menyampah jgk. Dia bagi senyuman pon, kat calang-calang orang je, macam "SI DIA" tu. Yang paling penting kat "LELAKI" tu. Okay, i trying to think positive, properly.


Yes, I know, memang tak semua orang suka dengan kita, RIGHT? Yela, siapala I nak kawan dengan dia, kan? mana nak layan budak ribena macam I ni kan? Pendek kata BUDAK HINGUSAN, kan? kan? kan?!!!! Gunung berapi I dah nak meluak keluar dah ni!


Edlina! Back to normal, okay? Manusia, tak sama, macam perangai ada, jenis suka dengki dengan orang, jenis suka maki hamun kat orang sesuka hati, Mak aiii! Mintak jauh la dengan semua tabiat macam tu. ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM (:


Jenis I ni pelik sikit, suka buat muka senyum kat orang. Susah nak buat muka marah, lainla kalau time ada masalah, alah! Biasala tu kan? Tak kirala, orang tu kenal I or sebaliknya, I tetap beri senyuman, macam ni hah "(:". Sweet, right? Sebab, kata ustazah and ustaz I, "SENYUM ITU SEDEKAH". So, tak salahlakan, kalau I lakukan semua tu kan? HEE


Apa apa pon, hope, Allah bukakan hati dia suruh derma sikit senyuman dia tu, Insya Allah, akak (: . Hidup ni, jangan terlalu sombong dengan orang, tau?! Tiru macam I ni, always smile, walaupon orang tak suruh. HAHAHA!


P/S: im waitting for your smile. Hope, you will smiling like you smiling for HER nad HE. May ALLAH bless you, akak (:

No comments:

Post a Comment