Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-

Ucapan dua tiga patah, WALAUPUN... -,-
Assalamualaikum w.b.t. Doakan agar kita semua sihat dan sentiasa dirahmati oleh Allah. In shaa Allah. Nama diberi Nur Fatin Edlina Binti Faisal. Masih berumur belasan tahun. In shaa Allah, hujung tahun depan masuk dalam puluhan lah umurku. Haha. Alhamdulillah, sekarang ni aku sedang menuntut di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun, Terengganu. Hampir setahun lebih sudah aku menuntut disana. Harapan aku ingin memegang segulung ijazah serta menunaikan hajat kedua orang tuaku. In shaa Allah, jika diri ini masih diberi kesempatan.

Sunday, 14 April 2013

Cinta? Apa hal?!! Bored.

Assalamualaikum.


 Hyeeeeeeeee, rasa dah takde semangat dah nak jalani kehidupan ni. Astaghfirullah. Kenapa? Hmm, ni semua berpunca daripada benda tu. Benda tu lah yang selalu menghantui aku disaat aku keseorangan. Believe it or not, that's the truth -,-


 Hmm, mesti korang tertanya-tanyakan, apalah yang dimaksudkan oleh cik kak ni, kan? kan? Erghhh! Ni semua kerana C.I.N.T.A.


 Susahkan bila kita sayang and cinta sangat pada dia, tapi, apa yang kita rasa tu, langsung tak dibalas, OMAllah! Teruknya rasa diri kita masa tu kan? Tapi, nak buat macam mana, itulah realiti!!



 Kisah aku?? Buat menyemak je lah kalau aku cerita pon. Still confuse dalam bab-bab cinta ni. Masih tak faham dengan keadaan aku sekarang. Someone said that, aku ni terlalu jual mahal. Hahhaha! Sewellah. No, I'm not. *kepala tak henti-henti menggeleng --'


 Tapi kan, setiap hari aku berdoa, agar jodoh aku cepat dipertemukan oleh Allah, insyaAllah, but, when? Itulah rahsia Allah yang paling istimewa, kan? Dia tetapkan masa yang sesuai untuk semua ni, that's why Dia rahsiakan semua ni, kan?



 Bila difikirkan balik, rasa menyesal mengenal cinta ni. Buat hati ni jadi tak tentu arah, hebatkan cinta ni? Kekadang, cinta ni tak logik jugak kalau diimbaskan kembali, tapi, itulah kenyataannya! LOL --'



 C.I.N.T.A?? Korang tahu tak apa makna dia? Adakah ia sejenis makanan yang enak? Atau satu permainan yang amat menyeronokkan? Or!! Sesuatu benda yang boleh menyelubungi fikiran manusia?? Ouhhh! awesome! Kan?



 Haishh, entahlah, bila tengok orang bercinta, hati aku ni rasa naik jealous yang teramat, astaghfirullah. Tapi, bila difikirkan balik, mungkin, Allah ingin memberi seorang hamba Allah yang dapat membimbing aku ke jalan yang diredai olehNya, mungkin sekali,?



 Bila dikaitkan dengan cinta, kata orang, kita sanggup membiarkan perasaan kita terluka, betul ke? Mungkin lah kot? Kan? Sebabnya, setahu aku, kalau kita tak bercinta, mana ada perasaan kita ni terluka, kan? Ouhhh, no comment, sebab dalam soal benda ni, memang aku membuta terus. Hahahahaha.



 Wei!!! dah pukul 3.42 pagi lah, tapi, mata masih lagi melilau entah kemana. Sorrylah, mood semakin tak membaik, harap maaf. Aku undurkan diri dengan ucapan, assalamualaikum.



*Ingat, jangan terlalu taksub dalam mencintai seseorang yang tidak pasti dia itu milik kita. Itulah yang sering aku nasihatkan pada diri aku, tapi, perasaan aku sering saja membantah. So, what should I do? okay dah. Good Nigtht :)

No comments:

Post a Comment